Løkkens handlende er Danmarks bedste velgørere

Velgørenhedsknappen er et hit i SuperBrugsen i Løkken

4572 kroner blev der doneret i Løkken i juli. Privatfoto

4572 kroner blev der doneret i Løkken i juli. Privatfoto

LØKKEN:I juli skænkede SuperBrugsens kunder i Løkken 4572 kroner til Børns Vilkår og CARE Danmark via Velgørenhedsknappen. Donationsbeløbet er topscorer blandt alle COOP-butikker i landet.

I juli blev der sat en del rekorder i det det nordjyske sommerland - antallet af solskinstimer, badevandstemperaturer og ikke mindst lufttemperaturen var i top. Derudover satte SuperBrugsen i Løkken også rekord i velgørenhed. Her blev nemlig doneret hele 4572 kroner via Velgørenhedsknappen på butikkens flaskeautomat. Det er det største beløb, som butikkens kunder hidtil har doneret, og det er samtidig det andet højeste donationsbeløb blandt samtlige SuperBrugsen-butikker i landet.

Brugsuddeler Mogens Knudsen er yderst tilfreds med det flotte resultat:

- Jeg er meget stolt af, at vores kunder har doneret så mange penge via Velgørenhedsknappen. Det sender et vigtigt signal om, at kunderne ønsker at hjælpe udsatte børn i Danmark og verdens fattigste familier til et bedre liv, fortæller uddeleren.

En elektronisk raslebøsse

Det er Børns Vilkår og CARE Danmark, der indtil 2015 driver Velgørenhedsknappen i alle Coops butikker. Den hjerteformede knap fungerer som en elektronisk raslebøsse, og de indsamlede penge fordeles ligeligt mellem de to organisationer.

I 2013 havde Børns Vilkårs BørneTelefon godt 33.000 samtaler med børn og unge om alt fra digital mobning til omsorgssvigt. Imidlertid var der knap 35.000 opkald, som rådgiverne ikke kunne nå at besvære.

- Vi er meget taknemmelige for hver en donation fra Løkken. For hver 35 kroner, der samles ind via Velgørenhedsknappen, kan vi nemlig rådgive endnu et barn. Hver eneste krone gør en stor forskel i et lille liv, siger direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl.

Også hos CARE Danmark er glæden stor:

- Med pengene fra Velgørenhedsknappen hjælper CARE Danmark fattige mennesker med at spare op og tage små lån. Sidste år hjalp CARE Danmark og resten af CARE-kontorene verden over 3,7 millioner mennesker i spare-låne-grupper. Mange af dem har startet nye forretninger, som sikrer deres familier mad på bordet og børnene en uddannelse, siger generalsekretær i CARE Danmark, Niels Tofte.

- En mikroopsparing ændrer en families liv, og jo flere penge vi får fra Velgørenhedsknappen, desto flere fattige familier kan få hjælp, understreger generalsekretæren.

Et tryk for livet

Coop har stillet flaskepantautomaterne i alle deres butikker i Danmark til rådighed for CARE Danmark og Børns Vilkår.

Når man trykker på Velgørenhedsknappen på flaskeautomaten i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Irma og Fakta, sender man sin flaskepant til de to hjælpeorganisationer CARE Danmark og Børns Vilkår.

På den måde hjælper man børn og familier både i Danmark og i verdens udviklingslande.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden