Lønkludder var Forsvarets ansvar

Ansat skal ikke betale 210.000 kroner tilbage, hun fik for meget i løn

Arkivfoto Torben Hansen

Arkivfoto Torben Hansen

INDLAND:Lønsedler kan være vanskelige af afkode. Og netop det er kernen i en ny dom fra Østre Landsret. Her slås det fast, at et medlem af Ingeniørforeningen, IDA ikke kan klandres for, at Forsvaret udbetalte sammenlagt 210.000 kr. for meget i løn over en periode på seks år.

I 2008 skiftede medlemmet stilling inden for Forsvaret. Da medlemmet ikke er uddannet ingeniør, blev vilkårene i det nye civile job fastsat i en individuel kontrakt uden for overenskomsterne. Lønnen skulle dog reguleres med de generelle overenskomstaftalte reguleringsprocenter. Ved en fejl kom Forsvaret imidlertid til at indplacere medlemmet efter AC-overenskomsten på området, og det betød, at medlemmet i to år i træk fejlagtigt rykkede et trin op af AC-skalaen.

Forsvaret opdagede først fejlen i 2014 og krævede beløbet tilbagebetalt af IDA-medlemmet, som på det tidspunkt havde fået udbetalt 210.000 kr. for meget i løbet af seks år. Hun begyndte derfor at tilbagebetale pengene i en afdragsordning over 60 måneder.

IDA blev nu involveret i sagen og stævnede Forsvaret med påstand om, at medlemmet ikke havde handlet i ond tro, og dermed ikke skulle betale beløbet tilbage. Den påstand underkendte byretten, men IDA ankede dommen, og ved Østre Landsret fik IDA og medlemmet medhold.

- Dommen siger ganske klart, at vores medlem handlede i god tro, da hun modtog pengene. Samtidig lægger landsretten vægt på, at der de første par år efter ansættelsen i 2008 blev givet historisk store generelle reguleringer af lønnen til alle offentligt ansatte. Her fik mange også lønstigninger, der oversteg værdien af de løntrin, som Forsvaret fejlagtigt havde placeret hende på. Så man kan sige, at de generelle stigninger kamuflerede de fejlagtige løntrinsstigninger - også for vores medlem, siger Kim Schioldann, advokat i IDA.

- Denne sag er endnu et bevis på, at lønsedler kan være så umulige at tyde, at både medarbejder og arbejdsgiver kan gå galt i byen. Vi ved, at der ofte sker fejl i udbetalingen af løn til offentligt ansatte, og vi er tilfredse med, at der med denne dom udstikkes en grænse for, hvornår arbejdsgiveren kan kræve pengene tilbagebetalt, siger Kim Schioldann.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.