Lokalpolitik

Løsgænger føler sig snydt af forligspartnere

Dramatik i børne- og ungdomsudvalget - Jette Fabricius Toft ikke længere en del af budgetforligsgruppen

- Jeg har været så politisk naiv og tillidsfuld og troet, at man kunne stole på folk. Det er min fejl, men nu er jeg ikke bundet af nogen budgetaftale og har frihed til at lytte til, hvad andre uden for forligskredsen mener, siger Jette Toft. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

- Jeg har været så politisk naiv og tillidsfuld og troet, at man kunne stole på folk. Det er min fejl, men nu er jeg ikke bundet af nogen budgetaftale og har frihed til at lytte til, hvad andre uden for forligskredsen mener, siger Jette Toft. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Det er sjældent kedeligt, men det er efterhånden forbudt for børn, når børne- og ungdomsudvalget holder møde.

Balladen om hvor der skal spares og ikke har længe lignet et gadedrengeslagsmål i skolegården, og torsdag nåede debatniveauet i børnehaven nyt bundniveau.
Et højdramatisk møde endte i total splittelse og kulminerede med, at løsgænger og tidligere SF’er Jette Fabricius Toft ikke længere er en del af forligsgruppen bag Budget 2013.

Jette Toft: Jeg har været naiv

Jette Toft opponerede imod, at en besparelse på 250.000 kr., som hidtil har stået under overskriften ”hurtigere i gang med ungdomsuddannelse”, pludselig optræder som en besparelse på udgiften pr. elev på det nye 10. klassecenter, hvor Jette Toft i øvrigt selv er ansat.
- Jeg gik med i forhandlingerne om Budget 2013 for at minimere besparelserne på ungeområdet, som jeg brænder for og som jeg mener, at vide noget om. Det lykkedes, og så var jeg så naiv at tro, at en aftale betyder, at man har vetoret, hvis der kommer nye ting på bordet, siger Jette Toft, der blev korrekset og belært om noget andet og til sidst måtte sige fra.

Løftebrud om 10. klassecenter

Hun henviser til, at B&U i marts vedtog, at indekseringsbeløbet pr. elev på 10. klassecentret ligger fast til og med 2014.
- Nu vil man så straffe 10. klassecenteret dobbelt og pille ved noget, der er slået i gang for tre måneder siden. Nogle vil sikkert sige, at jeg driver sognerådspolitik på Hånbækvej, og at en kvart million er et latterligt lille beløb, men for mig handler det om principper.

SF og SF på kollisionskurs

Forholdet mellem SF og Socialdemokraterne nåede også nyt bundniveau.

- Jeg synes, det er politisk uklogt af Jette at sætte sig uden for indflydelse. Jeg har ikke lyst til offentligt at polemisere med Jette. Jeg har sagt til hende, hvad jeg mener, men det bliver mellem Jette og mig, siger Paul Rode Andersen (SF).
Derimod vil B&U-formanden godt sige, hvad han mener om Socialdemokraternes måde at forhandle på.
- Det er hyklerisk og dobbeltmoralsk og den sædvanlige tousgaardske facon. Lige siden de meldte sig ud af forhandlingerne om Budget 2013, har Socialdemokraterne glimret ved deres fravær. Vi har ikke set skyggen af dem. Derfor har forligsgruppen med Konservative, Venstre, SF, Dansk Folkeparti og to løsgængere lavet et forlig, hvor alle parter har fået deres fingeraftryk. Nu kommer Socialdemokraterne så og siger, at nu vil de så være med. Uden at fremlægge hverken forslag, konsekvensberegninger eller noget som helst. Sådan spiller vi ikke - og det ved garvede Socialdemokrater som Bjarne Kvist alt om.

Venstre: Ærgerligt med Jette

- Hvis S for alvor kerede sig om for eksempel klubbernes velfærd, gik de seriøst ind og prægede forhandlingerne, men det handler åbenbart om at skabe mest mulig ravage, siger Paul Rode Andersen.
Pia Karlsen, Venstremedlem af B&U, er rystet over, at Jette Toft ikke længere vil være med i budgetforligsgruppen.
- Det er ærgerligt. Jette er en stædig pige. Vi har taget hensyn til mange af de ting, Jette ikke ønskede og spare på. Nu kan det få den konsekvens, at vi i stedet vælger at vægte nogle af de områder, vi andre brænder for, siger Pia Karlsen, der opfordrer Socialdemokraterne ”til at komme ind i kampen”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.