Politik

Løsladt kristen kvinde opgiver at bo i Pakistan

"Hæng den blasfemiske Asia", skriver islamistiske aktivister på deres bannere under uro i Lahore.

Tilhængere af det islamistiske Tehreek-i-Labaik Pakistan (TLP) fortsætter protester i Lahore i Pakistan mod en kristen kvinde, som har tilbragt otte år i fængsel på dødsgangen, efter at hun blev beskyldt for at have overtrådt landets blasfemilovgivning.

Tilhængere af det islamistiske Tehreek-i-Labaik Pakistan (TLP) fortsætter protester i Lahore i Pakistan mod en kristen kvinde, som har tilbragt otte år i fængsel på dødsgangen, efter at hun blev beskyldt for at have overtrådt landets blasfemilovgivning.

KARACHI:Den kristne kvinde Asia Bibi vil forlade Pakistan efter frikendelse for blasfemi.

Kvindens bror siger, at hun ikke er tryg i landet og vil væk.

Islamister fortsætter torsdag voldelige protester, hvor de i storbyen Karachi afbrænder bildæk og kræver død over de højesteretsdommere, som har frigivet kvinden.

"Hæng den blasfemiske Asia", står der på deres bannere og plakater.

Den kristne kvinde har tilbragt otte år i fængsel på dødsgangen, efter at hun blev beskyldt for at have overtrådt landets blasfemilovgivning. Men hun blev uventet frigivet af landets øverste domstol i denne uge.

Kristne i Pakistan beder for Asia Bibi, som er katolik og mor til fem. Hun blev i 2010 den første kvinde, der blev dømt til døden under Pakistans hårde blasfemilovgivning.

Årsagen var, at hun angiveligt kom med nedsættende kommentarer om islam, efter at hendes naboer nægtede hende at drikke vand fra et af deres glas, fordi hun ikke er muslim.

Kvinderne forlangte, at Bibi konverterede til islam for at frelse sig selv, men hun nægtede og spurgte: "Hvad har jeres profet nogensinde gjort for at redde menneskeheden?".

En uge efter episoden blev Bibi overfaldet af en gruppe og tæsket for sine ord. Hun kom derefter i fængsel, inden hun senere blev dømt til døden ved hængning.

Asia Bibis bror, James Masih, siger, at hans søster vil blive frigivet formelt et hemmeligt sted, hvor hun tilbageholdes af hensyn til hendes egen sikkerhed. Masih vil ikke oplyse, hvor hun vil tage hen. Frankrig og Spanien har tilbudt hende asyl.

Kvindens familie har også holdt sig skjult i de seneste otte år.

Der er planlagt endnu større demonstrationer i Karachi efter fredagsbønnen. Opfordringerne kommer blandt andet fra Hafiz Saeed, en indflydelsesrig islamist, som USA har beskyldt for at være arkitekten bag blodige massakrer i den indiske storby Mumbai i 2008, hvor 166 blev dræbt.

En anden islamistisk gruppe, Milli Yakjehti Rådet, mødes også torsdag for at diskutere sagen og nye protestaktioner.

/ritzau/AP