Løsningen ligger og venter i jorden

Mou skole vil gerne på fibernet i byen, men forvaltning tøver, da kommunen normalt bruger sit eget fibernet

På Mou Skole må elever og lærere trækkes med dårligt internet, selvom HEF’s fibernet er gravet ned i byen. Næstformand i skolebestyrelsen foreslår, at skolen bliver koblet på hurtigt, men forvaltning tøver. Arkivfoto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

På Mou Skole må elever og lærere trækkes med dårligt internet, selvom HEF’s fibernet er gravet ned i byen. Næstformand i skolebestyrelsen foreslår, at skolen bliver koblet på hurtigt, men forvaltning tøver. Arkivfoto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

MOU:Lærere og elever på Mou Skole i Aalborg Kommune generes dagligt af ekstremt langsomt internet.

Men løsningen er allerede gravet ned i Mou i form af HEF’s fibernetkabler. Skolen skal blot sluttes til, så derfor har næstformand for skolebestyrelsen Bjarne Sørensen skrevet et brev til skole- og kulturforvaltningen, hvor han opfordrer kommunen til at undersøge muligheden, tage en beslutning og dermed forbedre skolens dagligdag.

- Jeg vil indtrængende opfordre til, at man prøver at gennemføre nogle beslutninger nu, siger Bjarne Sørensen.

Når det hurtige internet er kommet til byen, ligger løsningen til højrebenet, mener han.

- Vi har så store problemer med gennemførsel af nationale test og eksamener, hvor de alle er koblet på online, det er utilstedeligt.

Hos skole- og kulturforvaltningen kan it-chef Erik Mouritsen ikke her og nu sige ja til, at Mou Skole bliver koblet på HEF’s fibernet.

- Både og, vi kan ikke koble os på HEF’s bredbånd, for vi kører i Aalborg Kommune på vores eget lukkede netværk. Men når der er bredbånd derude, så er der gravet rør ned til det, og vi er i gang med at undersøge, hvad vi kan gøre for at komme derud, siger Erik Mouritsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.