Udland

Løve dræber ung kvinde i amerikansk dyrepark

Hanløven "Cous Cous" blev skudt af politiet, efter en ansat blev slået ihjel af kattedyret.

Løve dræber ung kvinde i amerikansk dyrepark

Onsdag blev en fatal arbejdsdag for en ung kvinde, der var ansat ved et privat dyrereservatet på den amerikanske vestkyst.

En afrikansk hanløve angreb den 26-årige kvinde og dræbte hende i rovdyrets indhegning, skriver lokale medier.

- Vi ved ikke, hvad der ledte op til angrebet, for der var ingen vidner, lyder det fra Robert Miller, der er talsmand for det lokale politi.

Efter vilddyret havde overfaldet medarbejderen i kattedyrs-parken Cat Haven i Dunlap i delstaten Californien, forsøgte en kollega at lokke løven over i en anden indhegning. Men det store kattedyr gik ingen steder.

- Betjente skød og dræbte løven for at kunne give ofret lægebehandling. Men ofret døde på stedet, lyder det politiet.

Myndighederne fortæller, at det er yderst sjældent, at løver går til angreb på mennesker, da sikkerheden i dyre-reservaterne i Californien er i top.

Der er minimal kontakt mellem ansatte og de vilde dyr i Cat Haven, som huser nogle af de mest sjældne store katte i verden. Dyreparken holder nu lukket efter det tragiske dødsfald.

- Vores tanker og bønner går ud til kvinden og hendes familie i denne tid, siger Cat Havens grundlægger, Dale Anderson, til det lokale medie The Fresno Bee.

Den afrikanske løve var fire år gammel og gik under navnet "Cous Cous". Dyret skal nu obduceres for at finde ud af, om det havde helbredsmæssige problemer, som kunne være årsagen til angrebet på kvinden.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.