Loft erkender: Svar til Ombudsmanden var upræcis

Loft afviser, at han har vildledt Ombudsmanden, men erkender, at dele svar ikke var "helt præcis beskrivelse".

Loft erkender: Svar til Ombudsmanden var upræcis

Tidligere departementschef Peter Loft forsvarer sig onsdag i Skattesagskommissionen mod beskyldninger om, at han har forsøgt at vildlede Folketingets Ombudsmand.

Det skulle angiveligt være sket for at skjule, hvor meget han selv, daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og embedsmændene i Skatteministeriet blandede sig i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Loft afviser, at han har vildledt Ombudsmanden, men han erkender nu, at dele af ministeriets svar til Ombudsmanden omkring skattesagen ikke var "nogen helt præcis beskrivelse".

Det drejer sig om formuleringer i aktlisten til skattesagen, som Ombudsmanden havde bedt om.

Her blev det faktum, at Peter Loft blandt andet havde givet håndskrevne formuleringer om Thorning-parrets "familiemæssige forhold" til sagsbehandlerne, omformuleret til, at der havde været "drøftelser med departementschefen" (Loft, red.).

Kommissionens udspørger: Det burde vel have stået, som det oprindeligt gjorde?

- Det er rigtig nok, at det er ikke nogen helt præcis beskrivelse. Jeg kiggede svaret igennem, men ikke med den tættekam, du beskriver der, siger Peter Loft.

Tidligere onsdag fortalte Peter Loft, at man i Skatteministeriet ikke ønskede, at pressen skulle skrive om Thornings skattesag i efteråret 2010.

Og slet ikke at fokus skulle rettes mod, om skatteminister Troels Lund Poulsen var indblandet i skattesagen.

Det var ifølge Peter Loft forklaringen på, at hans embedsmænd i en redegørelse til Folketingets Ombudsmand nedtonede, hvor tæt Skatteministeriet havde fulgt med i Thornings skattesag.

- Målet er at undgå en genåbning i pressen af sagen. Vi har ikke noget specielt ønske om at få genskabt den sag i pressen - også af hensyn til skatteyder (statsministerparret, red.).

Det har påkaldt sig stor opmærksomhed, at Peter Loft ønskede at få sit eget navn fjernet fra aktlisten i skattesagen, som skulle sendes til Ombudsmanden. Det var der en bestemt grund til:

- Det kunne hjælpe journalisten ved at fremhæve mit navn.

- Det er at servere det (ministeriets involvering, red.) på et sølvfad, siger Peter Loft.

Han understreger dog samtidig over for kommissionen, at han intet som helst ønske har haft om at skjule oplysninger for Ombudsmanden.

- Havde jeg haft det, havde jeg nok ikke nævnt for ham, at vi holdt et antal møder med Skat København undervejs i sagen, siger Peter Loft.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.