Loft: Glæder mig til skattesagen er overstået

Det har været et langt forløb. Sådan lød det fra Peter Loft, da han mødte op til sidste dag i skattesag.

Loft: Glæder mig til skattesagen er overstået

En af de helt centrale personer i skattesagen, tidligere departementschef Peter Loft, lægger ikke skjul på, at han glæder sig til at holde jul langt væk fra Skattesagskommissionens lavloftede lokaler i Søborg.

Onsdag er sidste dag i kommissionen, og her skal Peter Loft og Troels Lund Poulsen forklare sig for sidste gang, inden kommissionens medlemmer går i gang med at skrive deres konklusion på forløbet.

- Jeg glæder mig til det er overstået, for det har været et langt forløb. Jeg blev indkaldt første gang 18. januar, og jeg troede kun, at jeg skulle forklarer mig én gang.

- Nu er det den 18. december, så det har varet 11 måneder længere, end jeg først regnede med, siger Peter Loft.

Knap 16 måneder er der gået, siden Skattesagskommissionen tog hul på sine afhøringer af op mod at halvt hundrede vidner i forbindelse med afdækningen af det spegede forløb omkring myndighedernes behandling af statsministerparrets selvangivelser.

Troels Lund Poulsen var forbi i oktober sidste år og bedyre, at han nærmest ikke interesserede sig for Thornings skattesag. Og i det omfang, han gjorde, var det primært i forhold til at være forberedt på pressens spørgsmål.

En stribe vidner har dog tegnet et noget andet billede af Troels Lund Poulsens interesse for sagen. Det vil Peter Loft dog ikke svare på uden for kommissionen.

- Det er alt sammen noget, jeg skal ind og snakke om i kommissionen. Det er ikke noget, jeg snakker om herude, siger Peter Loft.

Et andet centralt spørgsmål onsdag bliver, om Peter Loft og andre embedsmænd har forsøgt at nedtone kontakten mellem ministeriets top og sagsbehandlerne på statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag, da ombudsmanden begyndte at interessere sig for den.

Det afviser Peter Loft dog, at han gjort.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.