Loft over udviklingsbistand møder intern kritik i S

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kritiseres internt i sit parti for sit loft over udviklingsbistanden.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) møder kritik internt i sin folketingsgruppe, fordi hun har meldt ud, at hun ikke har tænkt sig at hæve udviklingsbistanden i en kommende valgperiode, som hun ellers havde lagt op til i regeringsgrundlaget fra 2011.

- Kort sagt er jeg rigtig skuffet over den udmelding, siger det socialdemokratiske folketingsmedlem og kandidat til det kommende valg i København Yildiz Akdogan.

Regeringen har ellers haft som mål at bringe udviklingsbistanden op på én procent af bruttonationalindkomsten (BNI) fra de nuværende 0,8 procent, men fredag meldte statsministeren og finansminister Bjarne Corydon (S) ud, at det ikke kommer til at ske i en kommende valgperiode.

- Jeg var så sent som i går ude at kritisere Venstre, der går til valg på at sænke udviklingsbistanden til 0,7. Og så gør det ondt at høre, at mit eget parti ikke tænker lidt mere visionært, siger Yildiz Akdogan til Ritzau.

- Jeg er oprigtigt ked af, at mit parti ikke er mere ambitiøs på dette område. I en tid, hvor verden bløder, og der er forfærdelige krige og katastrofer, synes jeg, det er et meget uheldigt signal at sende. Det er ikke nu, vi skal spare. Tværtimod.

Fredag begrundede finansminister Bjarne Corydon beslutningen med, at Socialdemokraterne i stedet gerne vil prioritere sygehuse, ældre og de små børn.

- Jeg synes, det er en forkert tangent at gå ud af, at holde det i forhold til om man skal prioritere sine egne eller andre. Problemet går ikke væk af den grund. Udviklingspolitik er et spørgsmål om langsigtede investeringer, siger Yildiz Akdogan.

Hun mener også, at udmeldingen om udviklingsloftet er uheldig set i lyset af, at FN til september vedtager nye udviklingsmål, som skal erstatte 2015-målene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.