EMNER

Logebrødre på egne ben

Logen Lux vera i Brønderslev er blevet en selvstændigt arbejdende loge

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Stig Platz Mogensen foretog afsløring af logens bomærke.

BRØNDERSLEV:Nu kan Frimurerlogen Lux Vera i Danmarksgade i Brønderslev stå på egne ben. Logen er blevet en arbejdende loge, og det er markeret med en stor fest i logen i Danmarksgade, hvor der deltog logebrødre fra hele Danmark. Hidtil har logen været en såkaldt instruktionsloge. En af de største ændringer er, at logen nu selv kan optage medlemmer.

Stig Platz Mogensen fra moderlogen Cimbrer i Aalborg foretog afsløring af logens indgangs bomærke. Det er guldsmed og smykkekunstner Asbjørn Zinck Høeg, der har fremstillet bomærket.

Stig Platz Mogensen sagde, at det er meget hurtigt, logen i Brønderslev kan stå på egne ben.

- Vi havde først ventet, at det ville ske i 2017, bemærkede Stig Platz Mogensen. Vi havde forudset, at det ville indebære adskillige udfordringer. Men hvor der er en vilje, er der også en vej. Og vejen bliver til, mens vi går den. Grundet ordførende broder, Karsten Frederiksen, og brødrenes stærke vilje, er årsag til, at vi kan festligholde, at målet er nået.

Karsten Frederiksen holdt i flot solskin velkomsttalen.

-For os er det en stor dag, at vi bliver en arbejdende loge, fortæller Karsten Frederiksen. For tre år siden rykkede logebrødrene ind i huset i Danmarksgade. Der er arbejdet hårdt på at indrette bygningen, fortæller han.

Karsten Frederiksen fortæller, at der er 76 medlemmer i logen, der dækker det sydlige Vendsyssel.

- Vi er glade for det store antal gæster, siger Karsten Frederiksen. De har boet på Hotel Phønix og spist på Restaurant Hedelund.

En stor del af gæsterne har været på tur til Voergaard Slot, hvor der var rundvisning.

Frimurerordenen har bredt sig til hele verden. I Danmark er der ca. 10.000 medlemmer af frimurerordenen – fordelt på 92 ordensloger og 49 laugsloger.

I Brønderslev er der tre grader, men der findes 11 grader inden for Frimurerlogen.

- Værdigrundlaget og værdifællesskabet er det samme. Det er et værdigrundlag, der for øvrigt også danner rammer for alle andre ordener.

Karsten Frederiksen siger, at principperne er både lige gode og lige værdifulde.

-Logen er et rum, hvor der er plads til eftertænksomhed. Logearbejdet bygger grundlæggende på medmenneskelighed og respekt for næsten med udgangspunkt i, at mennesker er skabt med forskellige forudsætninger. Men som udgangspunkt også med mulighed for at vælge, og vi skal forvalte vores liv med respekt, idet vi har et ansvar over for andre.

- Vi er af den opfattelse, at et lykkeligt menneske er et menneske med et livsgrundlag. Det er et sted, hvor man ikke diskuterer religion, selv om vi ikke lægger skjul på, at vi er en kristen orden.

- Vi diskuterer ikke politik og forretninger, men efter logearbejdet hygger vi os i samtale om dagligdagen og værdisættet. Har måske en personlig eller fortrolig samtale. Eller måske bare en samtale i glæde og harmoni.

- Værdigrundlaget er det bærende for en loge, og den sociale del er vigtig i det daglige arbejde.

Blandt gæsterne var ordførende stormester, ledende overlæge Walter Schwart fra Kerteminde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst