Logebrødrene i gavehumør

Donationer til Strandgården og Retfærdigheden

Modtagerne af donationerne havde grund til smil. Fra venstre Mariette Nielsen, Bente Rasmussen og Niels Schoubye. Privatfoto

Modtagerne af donationerne havde grund til smil. Fra venstre Mariette Nielsen, Bente Rasmussen og Niels Schoubye. Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Sædvanen tro har brødrene i Odd Fellow broderloge no. 64 ”Julius Meyer” i Frederikshavn doneret 20.000 kroner til velgørende formål.

Midlerne stammer fra logens egen humanitære fond, og gives hvert år i september måned, efter indstilling fra brødrene selv, til formål, hvor det offentlige ikke træder til.

Donationen skete på et logemøde. To institutioner var blevet valgt og de fik hver 10.000 kroner samt et synligt bevis på at have modtaget pengene.

Efter en kort introduktion om, hvad Odd Fellow ordenen står for og arbejder med, både etisk og humanitært, overrakte Overmester Agner Olesen først 10.000 kroner til Mariette Nielsen og Bente Rasmussen, som til dagligt arbejder i Hus 26 på Strandgården i Strandby, med håb om at beboerne på Strandgården måtte få stor glæde af det nye klaver, som pengene skulle gå til.

Derefter var det Niels Schoubye fra institutionen ”Retfærdigheden” i Sæby, der skulle have 10.000 kr. overrakt. Her skal pengene bruges til inventar, borde og stole, som de har stor mangel på i huset.

Ved det efterfølgende selskabelige samvær, havde donationsmodtagerne lovet at fortælle om deres arbejde, hvilket de gjorde med stor indlevelse og entusiasme, og logebrødrene fornemmede tydeligt at det var noget man virkelig brændte for, og at arbejdet ikke er en sur pligt, men også er forbundet med en stor glæde.

Der kunne herefter stilles spørgsmål, og spørgelysten var stor, så logebrødrene fik et godt indblik i hvad der rører sig i omgangen med ældre mennesker som bor på plejehjem, såvel som for dem der bor i eget hjem og må søge selskab og samvær med andre, på steder som Retfærdigheden, hvor der er alle former for aktiviteter, både socialt og selskabeligt, til stor glæde for brugerne af huset.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.