Logik og paratviden

Eleverne dyrkede Naturvidenskabens Dag på Dronninglund Gymnasium

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Man kan en gang i mellem komme langt med at gætte, andre gange må man føle sig frem. Men på Naturvidenskabens Dag på Dronninglund Gymnasium var der kun ét (eller to), der talte: logisk tankegang og paratviden.

I dén rytme viste det sig, at eleverne kunne de mere end de troede.

- Vi er da gode, sagde Kristoffer Jakobsen, der ikke var den eneste af de mange nye elever på DG, der fandt hidtil ukendte ressourcer frem under en af de mange naturvidenskabelige øvelser.

- Det er hele pointen med vores naturvidenskabelige dag. Eleverne skal opdage, at de kan naturvidenskab og frem for alt, at det er sjovt at arbejde med naturvidenskabelige opgaver, siger lektor Jakob Trige.

Logisk tankegang og paratviden var forudsætningerne for at løse de naturvidenskabelige opgaver og hertil kom gruppevis konkurrencer om at være bedst til at løse opgaver i et KAOS-løb, hvor der bl.a. indgik at samle skelettet fra en ræv – det er faktisk mere kompliceret end det lyder, lave en kanon, hvor krudtet er skydebomuld og projektilet en vandfyldt ballon, identificere forskellige dufte og ”skærver”, udvikle gasser til opblæsning af balloner, samle geometriske figurer og meget mere.

Vinderholdet i KAOS-løbet blev Lasse Dahl 1.b, Michelle Lykkegård 1.b, Line Hyrup 1.b, Christina Pugh 1.d, Ida Albøge 1.e Og Sofie Nørgaard 1.e .

Inden eleverne nåede så vidt, blev varmet op af Trylle Frederik, der underholdt 200 elever med magi, der gang på gang ophævede naturlovene.

Efter de naturvidenskabelige øvelser og KAOS-løbet var hjernerne lettere cyanotiske og kroppen drænet for væske, og det var blevet tid til hygge i NAT-cafeen.

DG´s skakmester, lektor Rolf Ravnstrup, bød op til en omgang skak med 15 elever på en gang – simultanskak blandt kendere – og mange han gav eleverne kamp til stregen. Der var nemlig bank til alle.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.