Logik og paratviden

Naturvidenskabens Dag på Dronninglund Gymnasium

Eleverne fandt hidtil ukendte ressourcer frem, da Dronninglund Gymnasium holdt Naturvidenskabens Dag. 	Privatfoto <i>Privat</i>

Eleverne fandt hidtil ukendte ressourcer frem, da Dronninglund Gymnasium holdt Naturvidenskabens Dag. Privatfoto Privat

DRONNINGLUND:Nogle gange kommer man langt ved at gætte, andre gange kan man føle sig frem, men på Naturvidenskabens Dag på Dronninglund Gymnasium er der kun et, der tæller: Logisk tankegang og paratviden. Når første eleverne er inde i den rytme, kan de mere, end de tror.

- Vi er da gode, var den overraskende melding fra Kristoffer Jakobsen 1.d, der ikke var den eneste af de mange nye elever på gymnasiet, der under en af de mange naturvidenskabelige øvelser fandt hidtil ukendte ressourcer frem.

- Og det er jo hele pointen med vores naturvidenskabelige dag. Eleverne skal opdage, at de kan naturvidenskab og frem for alt, at det er sjovt at arbejde med naturvidenskabelige opgaver, fortæller lektor Jakob Trige, der er en af lærerkræfterne bag arrangementet.

Sat på plads med logik

Logisk tankegang og paratviden var forudsætningerne for at løse de naturvidenskabelige opgaver. Hertil kom gruppevis konkurrencer om at være bedst til at løse opgaver i et KAOS-løb

Vinderholdet i dette løb blev Lasse Dahl 1.b, Michelle Lykkegård 1.b, Line Hyrup 1.b, Christina Pugh 1.d, Ida Albøge 1.e og Sofie Nørgaard 1.e.

Inden eleverne nåede dertil, var de blevet varmet op i en times tid med Trylle Frederik, der tryllebandt de ca. 200 elever med magi, der gang på gang ophævede naturlovene.

Eller rettere gang på gang viste, hvorledes vi så let som ingen ting lader os snyde af vore sanser. Men så er det jo netop logikken, der må træde til for at få tingene sat på plads.

Alle skak-mat

Efter de naturvidenskabelige øvelser og KAOS-løbet var hjernen ved at løbe tør, og det blev tid for hygge i NAT-cafeen, spille forskellige spil og for de elever, der stadig havde energi, stillede gymnasiets skakmester, lektor Rolf Ravnstrup, op til en omgang skak med 15 elever på en gang.

Det gik som, det altid går, selv om mange af eleverne gav ham kamp til stregen, måtte den ene elev efter den anden se sig mat, skakmat.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.