Lokalpolitik

Lokal bekymring for Taleinstituttet

Menige byrådspolitikere vil tage sagen op på udvalgsmøder i kommende uge

Taleinstituttets fremtid vækker stor bekymring blandt menige lokalpolitikere i blandt andet Rebild Kommune. Arkivfoto: Henrik Bo

Taleinstituttets fremtid vækker stor bekymring blandt menige lokalpolitikere i blandt andet Rebild Kommune. Arkivfoto: Henrik Bo

REBILD:Også i Rebild er de menige byrådsmedlemmer meget bekymrede for, om Taleinstituttets ekspertise kan opretholdes i fremtiden.

På byrådsmødet torsdag aften havde SF, DF og Oplandslisten bedt om at få sagen på dagsordenen for at diskutere, ”hvordan Rebild Kommune kan sikre, at dens borgere også fremover kan modtage den højeste kvalitative indsats fra Taleinstituttet”.

Efter en halv times debat blev det i bred enighed besluttet, at sundhedsudvalget og børne- og ungdomsudvalget får sagen på deres udvalgsmøder i den kommende uge.

Skarpe lokale meninger låser

Borgmester Anny Winther (V) garanterede ellers, at hun også går meget højt op i kvalitet:

- De her kompetencer skal jo blive her. I skal forestille jer et hus, hvor der så i fremtiden ikke står Region Nordjylland, men kommunerne. Det er reelt det, der er tale om. Og vi kunne jo ikke på forhånd tage for skarpe beslutninger i de enkelte byråd, for så ville vi være låst i forhold til at finde et kompromis sammen med de andre kommuner.

- Ikke fair sagsbehandling

Anders Norup (V), som er formand for børne- og ungdomsudvalget, var enig med Rikke Karlsson (DF) i, at de relevante fagudvalg i kommunen burde have lov at behandle sagen:

- Jeg har læst det meget omfattende bilagsmateriale, men nu får jeg noget helt andet at vide mundtligt. Jeg synes ikke, det er en fair sagsbehandling. Vi er nødt til at have lov at sætte os bedre ind i det.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.