Lokal IS-leder dræbt i luftangreb i Afghanistan

En lokal leder af Islamisk Stat meldes dræbt af drone i Afghanistan sammen med andre højtstående IS-medlemmer.

Udland 9. juli 2015 16:16 - Opdateret 9. juli 2015 18:50

Et amerikansk droneangreb har dræbt en leder fra den yderliggående gruppe Islamisk Stat i Afghanistan, oplyser det afghanske efterretningsvæsen.

Den dræbte, Shahidullad Shahid, var tidligere medlem af den pakistanske gren af Taliban-bevægelsen, men hoppede af og blev i stedet en af Islamisk Stats ledere i Afghanistan.

- Han ville udvide IS-operationer i landet, og med hans død kommer det til at have betydning for deres aktiviteter, siger Hasib Sediqi, der er talsmand for Afghanistans efterretningstjeneste.

Shahid mistede livet i det samme angreb, der dræbte Islamisk Stats næstkommanderende i Afghanistan, Gul Zaman. Yderligere en IS-kommandant blev dræbt i angrebet, og det samme gjorde 49 militante, skriver Reuters.

Angrebet fandt sted i det østlige Achin-distrikt i Nangarhar-provinsen, hvor Islamisk Stat har presset Taliban ud og er mest aktive.

De afghanske Islamisk Stat-krigere, som ofte rekrutteres blandt tidligere Taliban-medlemmer, ses ofte i følge med adskillige udenlandske krigere.

De afhoppede talibanere er for manges vedkommende utilfredse med, at det ikke er lykkedes Taliban at genvinde magten i landets hovedstad, Kabul.

Islamisk Stat har hejst deres flag i adskillige distrikter i Nangarhar-provinsen.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...