Frederikshavn

Lokal kunst markerer Frederikshavns 200-års jubilæum

Fernisering lørdag på Kunstmuseets udstilling med lokale kunstnere

Kendt amerikansk skuespiller - i Liselotte Dyhrbergs streg.

Kendt amerikansk skuespiller - i Liselotte Dyhrbergs streg.

FREDERIKSHAVN:I anledningen af Frederikshavns 200-års købstadsjubilæum, udstiller Frederikshavn Kunstmuseum en række lokale kunstnere igennem hele 2018.

Frederikshavn Kunstmuseum åbner 6. januar den første af i alt fem udstillinger, som henover året skal skildre Frederikshavn, set af lokale kunstnere.

De skiftende udstillinger er museets markering af Frederikshavns 200-års købstadsjubilæum, som officielt er d. 25. september.

den første udstilling kan man opleve maleri, keramik, skulptur, træskærerarbejder, foto og tekstilkunst.
Det er udelukkende lokale kunstnere, der udstiller på kunstmuseets første udstilling i 2018.

Det er udelukkende lokale kunstnere, der udstiller på kunstmuseets første udstilling i 2018.

Lokale kunstnere

Blandt de udstillede finder man Frode Christensen, der arbejder med træ. Som ung kom han i lære som skibstømrer, og begyndte at interessere sig for træskærerarbejdet. Det har han nu gjort i 32 år. Maleren Liselotte Dyhrberg, der har en fortid i Californien og især maler naturbilleder, interesserer sig for lys og skygge.

Keramikeren Anja Honoré, der arbejder med den asiatiske raku-teknik.

Helle Larsen, der er uddannet på Århus kunstakademi og arbejder periodisk med forskellige malemedier og forskellige udtryk (fra figurativt til abstrakt). Jørn Erik Nielsen, der er uddannet lærer med linjefag i billedkunst ved Hjørring Seminarium.

Købstad i 1818

Købstaden Frederikshavn blev etableret d. 25. september 1818, da Kong Frederik VI gav byen købstadsrettigheder. Samtidigt skiftede byen navn fra Fladstrand til Frederikshavn. Byen spillede en vigtig rolle som Tordenskiolds eneste base uden for København under den Store Nordiske Krig (1700-1721).

Med etableringen af havnen i 1805 kom der for alvor skub i væksten i fiskeriet, handlen og befolkningen. En købstad har særlige privilegier, som for eksempel eneret til bestemte håndværk og handel, egen administration, ret til egne domstole og fritagelse for visse skatter.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.