Lokal lærling kæmper for DM-titel

Michael Siwertsen kæmper for at vinde DM i Skills. Privatfoto

Michael Siwertsen kæmper for at vinde DM i Skills. Privatfoto

Michael Siwertsen har kvalificeret sig til finalerne ved de danske mesterskaber for lærlinge, Skills, hvor han både skal forsøge at sikre sig titlen og samtidig være med til at trække flere unge til elektrikeruddannelsen.

Det har været nogle begivenhedsrige uger for Michael Siwertsen. For samtidig med at han har skullet passe sit arbejde som lærling hos service- og installationsvirksomheden Bravida i Aalborg, har han deltaget i de regionale konkurrencer i DM i Skills - det danske mesterskab for lærlinge.

Her har han netop vundet de regionale mesterskaber for Nordjylland og har dermed, sammen med fire andre konkurrenter fra resten af Danmark kvalificeret sig til finalen, som afvikles i Aalborg den 26.-28. januar 2017.

- Jeg tager det først og fremmest som en stor oplevelse. Men selv om jeg nok ikke ligefrem vil ligge mig i fosterstilling i et hjørne, hvis jeg ikke vinder, så er det klart at jeg går efter sejren, når jeg står i Gigantium til januar, siger Michael Siwertsen.

Han kan nu begynde at forberede sig til den afgørende konkurrence, der kommer til at byde på helt nye udfordringer for den 19-årige lærling.

- Det er nok tidspresset, der bliver det værste. Jeg er jo stadig temmelig ny i faget, og det kan være ret svært at vurdere, hvor lang tid de enkelte dele af konkurrencen kommer til at kræve. For selv om jeg er vant til at arbejde effektivt, så tæller vi jo ikke på samme måde på minutter til daglig, siger Michael Siwertsen.

Skills-deltagelsen bliver kronen på værket for Michael Siwertsen, der til sommer er færdiguddannet som elektriker.

- Derefter skal jeg nok lige have et par år, hvor jeg arbejder som elektriker og samler erfaring. Det gode er jo, at det et fag, hvor der er rigtig gode muligheder for både at få job og videreuddanne sig. Men jeg er jo nordjyde og vil ikke gøre noget forhastet, fastslår han.

Også for hans mester, René Juel Baand, er det en stor oplevelse at have en lærling med til Skills-finalerne.

- Det er da et stort skulderklap for virksomheden, at vi har en finalist med ved Skills. Det beviser jo også, hvor stor betydning det har, at vi virkelig fokuserer på at give vores lærlinge den bedst mulige uddannelse, siger René Juel Baand.

Han håber samtidig, at finalisterne ved Skills kan være med til at tiltrække flere dygtige unge til elektrikeruddannelsen.

- Der er ingen tvivl om, at både vi og resten af branchen får brug for dygtige og specialiserede elektrikere de kommende år. Skills er en god mulighed for at understrege over for både de unge og deres forældre, hvor meget faget har at byde på - både på kort og langt sigt, siger han. Gori

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.