Lokal racerkører klar til Dubai-løb

Anden weekend i januar er Kim Holmgaard klar til 24 timers løb i Dubai

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det bliver i en Aston Martin som denne, at løbet skal køres

AALBORG:Det kan ikke blive nytår hurtigt nok for Kim Holmgaard.

Racerkøreren fra Aalborg har nemlig ikke som så mange andre blikket fokuseret på juleaften, men derimod på den anden weekend i januar. Her skal han atter udenlands for at deltage i et stort racerløb.

- For anden gang skal jeg deltage i det store 24-timers løb i Dubai, fortæller Kim Holmgaard.

- Selv om det er et forholdsvis nyt langdistanceløb, så har det allerede opnået stor status verden over. Sidste års vinderteam bestod således dels af en tidligere Formel 1-kører, dels af to kørere, hvis fædre har kørt Formel 1.

Bilen, som nordjyden skal deltage med i næste års 24-timers løb i Dubai, er den samme, som han kørte med sidste år.

- Men der er sket meget med bilen på det seneste, siger Kim Holmgaard.

- Gearkassen gik desværre i stykker ved det seneste løb, men Aston Martin har lavet nogle opdateringer, så sammen med dem og nogle nye stumper tror jeg, at vi har en gearkasse, som vil kunne holde til strabadserne.

- Samtidig har Aston Martin også leveret en opdatering af elektronikken til motoren, så vi kommer til at råde over 30 hestekræfter mere.

Selv føler Kim Holmgaard sig også godt forberedt til 24-timers løbet på den 5,4 km lange racerbane i emiratet i den persiske golf, specielt fordi han kørte her sidste år.

- Jeg tror, at det bliver en meget sjovere oplevelse og et meget bedre løb end sidste år, fordi man nu har en idé om, hvordan tingene foregår, siger han.

- Sidste gang var man meget betaget over tingene og førstehåndsindtrykkene. Vi var også meget overraskede over sandstormene og den store slitage, der var på dækkene, og det kan vi forberede os meget bedre på denne her gang.

- Og ja, så glæder jeg mig meget til at skulle tilbringe mange timer i simulatoren, så jeg kan få baneforløbet ind på rygraden igen, inden vi rejser til Dubai.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.