Lokale aftryk i VM-kvalifikation

Spillere fra FC Outlaws i dominerende roller i de to første kampe

Maria Østergaard fra FC Outlaws med nummer 28 scorede en gang og lavede to assister, da det danske landshold i floorball slog Tyskland.Arkivfoto: Carl Th. Poulsen <i>Carl Th. Poulsen</i>

Maria Østergaard fra FC Outlaws med nummer 28 scorede en gang og lavede to assister, da det danske landshold i floorball slog Tyskland.Arkivfoto: Carl Th. Poulsen Carl Th. Poulsen

VALMIERA:Spillere fra FC Outlaws har sat et kraftigt fingeraftryk på det danske kvindelandsholds første to kampe i VM-kvalifikationen i floorball i Letland.

Først blev Tyskland besejret med 6-5 i en meget afgørende kamp om at kvalificere sig til VM-slutrunden, som finder sted senere i år, og i anden kamp blev det 2-2 mod Estland.

Mod tyskerne var tre af målene signeret spillere fra FC Outlaws, og mod Estland sørgede den tidligere frederikshavner, Jasmin Damm-Henrikchsen, for begge scoringer.

Mod Tyskland bidrog især Maria Østergaard til den danske sejr med en reducering til 2-4 i anden periode samt to assister til klubkammeraterne Cecilia Di Nardos og Caroline Christoffersens pletskud til henholdsvis 3-5 og 6-5.

Maria Østergaard blev da også meget passende kåret til Danmarks bedste spiller.

Nicoline Phil fra AaB Floorball bragte det danske hold i front efter seks minutters spil, men de tyske spillere overtog efterhånden spillet i første periode. Det resulterede i tre tyske mål, og den frederikshavnske cheftræner Søren Frederiksen havde god brug for pausen.

Alligevel kom Tyskland også foran 4-1 i starten af anden periode, inden en rokering sendte Maria Østergaard frem i forreste linje, og den tillid kvitterede hun straks for med en reducering til 2-4.

Fornyet spænding

Tyskland kom ganske vist også på 5-2, men yderligere to danske reduceringer i anden periode ved FC Outlaws Cecilia de Nardo og Jannie Pedersen fra FFK bragte spændingen tilbage i kampen.

Tre minutter inde i tredje periode udlignede Jasmin Damm-Henrichsen til 5-5 efter en god frispilning fra Maria Østergaard, og hun sørgede også for afleveringen til Caroline Christoffersens sejrsmål til 6-5.

I opgøret mod Estland vandt danskerne første periode 1-0 men tabte anden med 1-2, mens tredje periode trods et dansk stormløb endte mål.

Jasmin Damm-Henrichsen blev kåret som bedste danske spiller.

VM-kvalifikationen i Letland fortsætter til på lørdag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.