Udland

Lokale i chok over snigdrab på ukrainske soldater

Prorussiske separatister drønede torsdag igennem en kontrolpost med intetanende ukrainske soldater. 11 dræbt.

Ukrainske sikkerhedsstyrker har tilsyneladende store problemer med at få kontrol over det østlige Ukraine blot tre dage før præsidentvalget, og mange valgsteder er fortsat på oprørernes hænder.

Tidligt torsdag blev en militær kontrolpost 30 kilometer syd for Donetsk angrebet af separatister, der kom i et tungt køretøj, ifølge forlydender en stjålet pengetransport.

Soldaterne kørte direkte igennem kontrolposten og dræbte 11 soldater og sårede tre gange så mange.

Episoden chokerer folk ved den nærliggende landsby.

- Det var helt almindelige soldater fra den ukrainske hær. Det var hverken folk fra Højre Sektor eller fascister fra Kijev-oprøret, fortæller en lokal ung mand Ansor, som ikke ønsker sit fulde navn frem på grund af den spændte situation.

Separatisterne i Donetsk har først afvist skyld i sagen, men en lokal oprørsleder i byen Horlivka bekræfter, at de prorussiske separatister står bag.

Det kan imidlertid give alvorligt bagslag at tage skylden for angrebet, da mange i området, selvom deres sympati kulturelt ligger i Rusland og med separatisterne, tager kraftigt afstand fra den slags snigdrab på ukrainske soldater.

- Folk her er chokerede over angrebet. Det er første gang, at der er så voldsomme kampe her, fortæller Ansor.

Søndag afholdes præsidentvalg i Ukraine, men der er fortsat mange valgsteder i øst, hvor separatisterne har kontrol, og de gør alt for at ødelægge valghandlingen.

11. maj afholdt separatisterne folkeafstemninger om løsrivelse fra Ukraine, og resultatet var et overvældende ja til selvstændighed.

De prorussiske separatister har udtrykt ønske om at blive indlemmet i den russiske føderation, lige som det er sket for sortehavshalvøen Krim.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst