Lokale kræfter skal løfte idrætten

Familiefar fra Klarup skal styrke DGI Nordjyllands bestyrelse

Lasse Riis Østergaard er valgt ind til DGI Nordjyllands bestyrelse. Foto: Bente Poder

Lasse Riis Østergaard er valgt ind til DGI Nordjyllands bestyrelse. Foto: Bente Poder

Lasse Riis Østergaard skal være med til at skabe et bånd mellem DGI Nordjylland og sundhedens akademiske verden. Det er planen, efter han ved landsdelsforeningens årsmøde blev valgt ind i bestyrelsen.

Som lektor på Aalborg Universitet og viceinstitutleder for Institut for Medicin og Sundhedsteknologi er familiefaren fra Klarup dermed den oplagte kandidat til den opgave.

- DGI Nordjylland er en stærk organisation i det nordjyske, og her i Aalborg har vi en idrætsuddannelse. Det er langt fra i alle byer, man har det. Det skal vi blive bedre til at skabe et sammenspil imellem. Det har været min indgangsvinkel, siger Lasse Riis Østergaard.

Det var bestyrelsen selv, som stod bag hans indstilling. Efter tilfældigvis at have mødt Lasse Riis Østergaard til en gymnastikopvisning så bestyrelsesformand Palle Skovmand Fogh nemlig muligheder i at tilknytte en person med rødder i den akademiske verden.

- Vi har ikke bevidst søgt efter en bestemt profil. Men qua Lasses kompetencer i sit arbejde med sundhed er det et godt match. Det passer sammen med, at vi vil tage samfundsansvar og sætte mere fokus på dem, der i forvejen ikke kommer i foreningerne, siger formanden.

Lasse Riis Østergaard ser også gode muligheder i at kombinere sit arbejde på Aalborg Universitet med foreningsarbejdet.

- Jeg har en tæt kontaktflade til forskere, undervisere og den akademiske verden. Det kan hjælpe med at skabe synergi og sammenhængskraft i de projekter, som kan styrke DGI’s udvikling og strategier, siger han.

Lasse Riis Østergaards primære forbindelse til DGI har førhen været gennem sine børn, som dyrker henholdsvis fodbold, ridesport og gymnastik. Selv er han engageret i motionsløb og mountainbikecykling.

- Han har på den måde ikke den traditionelle foreningsbaggrund. Lasse dyrker masser af idræt, men han er ikke en traditionel foreningsleder i DGI-regi. Men en bestyrelse skal repræsentere bredt, og Lasse ved trods alt, hvad foreningslivet består af. Det gør ham i den grad kvalificeret, siger Palle Skovmand Fogh.

Foruden Lasse Riis Østergaard sidder der i forvejen en lokal i DGI Nordjyllands bestyrelse. Ulrik Anders Nørgaard fra Storvorde blev genvalgt til bestyrelsen ved årsmødet.

DGI Nordjylland er en stærk landsdelsforening under idrætsorganisationen og har gennem de nordjyske idrætsforeninger knap 170.000 medlemmer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst