Tårs

Lokale skoler med i rekord-indsamling

Elevers gode gerninger indbringer 180.000 kroner til SOS Børnebyerne

Folkeskoleelever i 642 skoleklasser samlede ind til udsatte og forældreløse børn ved at gøre gode gerninger derhjemme eller i nærområdet. Lokalt har der været deltagelse fra Bagterpskolen i Hjørring og Tårs Skole. Foto: SOS Børnebyerne.

Folkeskoleelever i 642 skoleklasser samlede ind til udsatte og forældreløse børn ved at gøre gode gerninger derhjemme eller i nærområdet. Lokalt har der været deltagelse fra Bagterpskolen i Hjørring og Tårs Skole. Foto: SOS Børnebyerne.

HJØRRING/TÅRS:Julen handler ikke kun om at få, men også om at give. Det kan være svært at huske, når man går i fjerde klasse. Men i december måned blev 16.000 børn landet over mindet om netop dette budskab i hele december.

Folkeskoleelever i 642 skoleklasser samlede ind til udsatte og forældreløse børn ved at gøre gode gerninger derhjemme eller i nærområdet. Lokalt har der ifølge en opgørelse fra SOS Børnebyerne været deltagelse fra Bagterpskolen i Hjørring og Tårs Skole.

- Børnenes indsats kommer til at gøre en stor forskel for udsatte og forældreløse børn i verdens fattige lande. Det er en virkelig, virkelig flot indsats, som vi er meget taknemmelige for, siger kommunikationschef i SOS Børnebyerne Line Grove Hermansen.

Det er tredje gang, SOS Børnebyerne holder Omvendt Julekalender i samarbejde med folkeskolerne. Sidste år deltog 3.600 børn - i år er antallet mere end firdoblet med 16.000 børn.

Hver dag i december har eleverne åbnet en låge med en video om et udsat barn forskellige steder i verden. Efter skolen har eleverne gjort en indsats for at hjælpe børn som dem, de havde set i julekalenderen, ved at udføre gode gerninger.

Enten ved at gøre rent, rydde op på værelset eller ved at hjælpe mormor eller morfar med små, praktiske ting. De gode gerninger er blevet belønnet med et lille beløb, som eleverne har lagt i klassens indsamlingsbøtte. Nu er alle beløb blevet indleveret, og tilsammen er de mange små indsamlinger blevet til 180.728 kroner - næsten tre gange så meget som i 2013, hvor eleverne gjorde gode gerninger for 63.800 kr.

Pengene fra de gode gerninger går til at give flere udsatte og forældreløse børn i Rwanda et kærligt hjem og en tryg opvækst. Næste år vil der igen være fokus på de cirka 24 millioner børn, som vokser op uden forældreomsorg på verdensplan, når Omvendt Julekalender for fjerde gang gør december til en måned fuld af gode gerninger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.