En uge med udsigt til både lokale tordenbyger og sol

Ugens vejr byder på både sol, svag vind og lokale hagl- og tordenbyger, oplyser DMI.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

POSSELT L®RKE Foto: Free/Posselt L®rke

VEJRET:Mens sluserne åbnede sig over især dele af København i weekenden, så er vejrguderne i den kommende uge mere nådige.

Selv om der kan komme lokale torden- og haglbyger, så vil solen også kigge frem, mens vinden vil holde sig nogenlunde i ro over hele landet.

Det fortæller Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

- Mandag har vi stadig en type luft, der kan give lokale byger især i eftermiddagstimerne, men det er slet ikke så ustabilt som i går, siger han med henvisning til de voldsomme haglbyger, der ramte dele af København søndag.

- Det ser ud til at starte med dis og tåge, og ellers kommer der en del sol. Som dagen skrider frem, kan der komme flere skyer og lokale byger, som kan være med torden, opsummerer Frank Nielsen mandagens vejr.

Og der er generelt ikke udsigt til de store ændringer i vejrbilledet i de første tre dage af ugen.

Tirsdag vil også byde på byger. De sydlige og østlige egne kan være heldige og få en del sol, mens resten af landet skal forvente mere ustadigt vejr.

- Temperaturen vil ligesom mandag lægge sig mellem ti og 15 grader, siger Frank Nielsen.

Det samme gør sig gældende onsdag, hvor der dog kan komme flere skyer, hvilket vil resultere i flere byger. Vinden vil friske op fra vest.

Torsdag kan til gengæld ligne et mindre vendepunkt, fortæller Frank Nielsen.

- Torsdag vil nok blive ugens flotteste dag med nogen sol og kun enkelte, lokale byger. Vinden vil igen være svag og drejer mod øst, så der er lidt forbedring i udsigt torsdag, siger han.

Temperaturen vil dog holde sig på samme niveau som på ugens første tre dage med op til 17 grader.

Fredag vil begynde pænt med gode solchancer. Et lavtryk fra øst vil dog trænge sig på i løbet af dagen og give mere ustabil vejr på Bornholm.

- Det er lidt usikkert, hvilken bane det tager, og det kan også ramme dele af Sjælland og give flere skyer og byger, siger Frank Nielsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.