Hjørring

Lokalt firma leverer 120 stradivariusser til børnehaver

Violinerne er dog lavet af plastic ...

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Frank fra Krogh Andersen prøvespiller violinerne.Privatfoto

HJØRRING:Børnehuset Kingo, Børnehuset ved Kilden samt Børne- og Ungehuset Lundergaard har gennem det sidste års tid haft gratis musikaktiviteter som en fast del af hverdagen. Her har sang, spil og leg skabt stor glæde for både børn, forældre og personale. Formålet er, at børnehaverne kan inddrage musik aktivt i arbejdet med børnenes almene dannelse, og at musik med tiden bliver en fast og naturlig del af børnehavernes hverdag.

To musiklærere fra Hjørring Musiske Skole har sammen med børnehavernes pædagoger stået for de musikalske aktiviteter. Lærere og pædagoger har haft fællesforberedelse med det resultat, at pædagogerne har taget musikken til sig og efterhånden selv kan varetage tilbuddet.

På Hjørring Musiske Skole er man glad for samarbejdet. Mads Bak, afdelingsleder på Hjørring Musiske Skole, siger:

- Det er vigtigt for os som kulturskole at have et stærkt samarbejde med dagtilbud og skoler. Ad den vej får vi musikken ud til en masse børn, som typisk ikke ville møde den i deres hverdag. Med dette tiltag har vi forhåbninger om, at musik skal komme til at følge børnene i deres vej fra børnehaven og op gennem skoletiden og på den måde skabe sammenhæng i børnenes hverdag.

Det lokale skiltefirma Krogh Andersen sørger i disse dage for at levere 120 plastic-violiner, som børnene skal øve sig på. Det er motorisk og teknisk krævende at spille violin, og violinerne skal derfor hjælpe børnene med f.eks. at lære at holde violinen og sidde rigtigt med den. Herved lettes overgangen til at lære at spille på en rigtig violin, når børnene bliver større.

- Det er bestemt ikke hver dag, vi får en ordre på 120 stradivariusser, men kvaliteten er god nok alligevel, siger Mogens Krogh Andersen, indehaver af skiltefirmaet og griner.

- Det er bestemt en sjov og anderledes opgave at skulle lave violiner til børnehavebørn, som kan få så stor glæde af dem, tilføjer han.

Efter jul får børnehaverne rigtige violiner, og her vil de ca. 100 børn være klar til at lære at spille.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst