Udland

Lokofører satte farten op ét minut før fatal togulykke

På 65 sekunder blev farten øget fra 110 kilometer i timen til omkring 160 kilometer, siger myndigheder.

Det amerikanske Amtrak-passagertog, der blev afsporet tirsdag aften i Philadelphia i USA, satte farten op cirka et minut før ulykken.

Det slår USA's nationale transportsikkerhedsråd, NTSB, fast torsdag aften lokal tid ifølge amerikanske ABC News.

Toget kørte godt og vel 160 kilometer i timen, da det i en kurve blev afsporet. Men kun 65 sekunder før, var hastigheden kun cirka 110 kilometer i timen.

Det er uvist, hvorfor farten blev sat op i sidste øjeblik.

Lokomotivføreren har ifølge NTSB indvilget i at lade sig afhøre inden for de kommende dage, oplyser Robert Sumwalt fra NTSB.

Ifølge den 32-årige lokomotivførerens advokat er han "meget fortvivlet" over, at ulykken har kostet liv. Han har oplyst, at han ikke indtager medicin eller har en sygdom, der kan have fået ham til at gøre noget uovervejet.

Han har ligeledes frivilligt afleveret en blodprøvet og sin mobiltelefon.

Ifølge NTSB viser en videooptagelse inde fra lokomotivet, at hastigheden cirka 16 sekunder før ulykken var lige over 160 kilometer i timen.

- Få sekunder inde i svinget kan vi se, at toget hælder ti grader til højre, hvorefter optagelsen går i sort, siger Robert Sumwalt.

USA's præsident, Barack Obama, sagde torsdag aften i en kommentar til ulykken, at USA skal investere i en forbedret infrastruktur for at forhindre lignende ulykker.

Lokomotivføreren trak hårdt i nødbremsen efter at være kørt ind i den fatale kurve på skinnerne, men bremserne kunne kun sætte farten marginalt ned, før det var for sent, og flere togvogne blev derfor afsporet.

Otte personer mistede livet, og op mod 200 blev kvæstet ved ulykken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.