Lokoførere: Sikkerheden i DSB halter

Fagligt møde betyder aflysninger og forsinkelser af tog hele dagen

Togene  er forsinkede. Foto: Scanpix

Togene er forsinkede. Foto: Scanpix

DANMARK:Lokomotivførerne i DSB kan ikke længere tage ansvaret for passagerernes sikkerhed.

Lokoførerne gik onsdag morgen gik til fagligt møde og dermed var årsag til store forsinkelser i togtrafikken. De begrunder det faglige møde med, at de oplever en sikkerhedsorganisation, der ikke fungerer, manglende opbakning til personalet, flere forstyrrelser af sikkerheden samt stort overarbejdspres.

Frygter en ulykke

- Det er kun et spørgsmål om tid, før der sker en ulykke, udtaler formand for Dansk Jernbaneforbund, Henrik Horup, i en pressemeddelelse:

- Vores medlemmer bliver sat i en umulig situation. De kan ikke længere tage ansvaret for passagerernes sikkerhed - og det havde de åbenbart behov for at få en snak om i dag. Derfor nedlagde de arbejdet.

Dansk Jernbaneforbund peger på, at den pressede økonomi og et stort politisk pres på at sikre tog til tiden har gjort, at DSB ikke længere håndterer sikkerheden på forsvarlig vis.

Trusler om fyringer

Samtidig kritiseres DSB’s ledelse for at have indført en fejlkultur baseret på løftede pegefingre og trusler.

- Problemet er ikke kun den store overarbejdsbyrde og materiel, der er uegnet til at køre uden andet personale end lokomotivføreren. Trusler om fyring ved den mindste forsinkelse presser ligeledes de ansatte.

- Man er ved at have etableret en virksomhedskultur, hvor man leder med frygt - det er ikke holdbart i længden, siger Henrik Horup.

Forsinkede toge

Togene er begyndt at køre, men ifølge de ansatte vil forsinkelser fortsætte resten af dagen.

Togpersonalet forudser, at passagerne resten af dagen skal forberede sig på at vente på perronerne. Derimod håber DSB’s ledelse, at trafikken er normaliseret ved middagstid.

- Der forestår et hårdt oprydningsarbejde, men vi vil gøre alt for at være på plads, når kunderne skal hjem fra arbejde, siger trafikchef Stig Friisbæk til TV2 News, efter at være blevet præsenteret for oplysninger om, at personalet forudser forsinkelser resten af dagen./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.