Udland

London-borgmester vil være briternes leder

Londons borgmester har givet et interview i USA. Det er måske blevet lidt mere åbenhjertigt end tiltænkt.

London-borgmester vil være briternes leder

Londons konservative borgmester, Boris Johnson, er kendt for at være slagfærdig, og det er han også i et interview, han har givet til magasinet New York.

Men måske indeholder interviewet, mere end Johnson havde forestillet sig, og nu har hans udtalelser ramt britisk presse.

Han siger, han gerne vil være britisk premierminister, og han fortæller også, at det er de mange piger i London, der trækker folk til byen.

- Vi søger til byerne, fordi der er et større udvalg af piger på barerne, det er et reproduktivt valg. Det er nummer et, siger Johnson.

Han har været i USA for at lave reklame for sin bog om London og dens indbyggere, "Johnsons Life of London: The People Who Made The City That Made The World."

Bortset fra pigerne er der også et par andre gode begrundelser for, hvorfor folk vil bo i byen og ikke på landet, hvis man skal tro Boris Johnson.

- Det er bedre for ens helbred og for ens velstand. Vi tænker meget på miljø, og byer er bedre for miljøet.

- Men frem for alt søger mennesker med talent byer for at blive berømte. De kan ikke blive berømte i en forpulet landsby, lyder det bramfrit fra den 48-årige borgmester ifølge The Guardian.

Han lufter også sine ambitioner om at blive premierminister. Det sker i forbindelse med en udtalelse om, at London har brug for en ny lufthavn.

- En af grundene til, at jeg vil have den øverste magt i England, er at sikre, at det sker, siger han, inden han ifølge journalisten bag interviewet efter en pause tilføjer:

- Men for Guds skyld, citer mig ikke for det.

The Guardian skriver, at Boris Johnson uden tvivl vil grine af interviewet og sige, at det er noget pjat og i den lettere genre.

Men, skriver avisen, i premierminister David Camerons konservative bagland er der nu flere og flere, som mener, at Boris Johnson prøver at køre sig i stilling til på et tidspunkt at afløse Cameron som partileder.

/ritzau/