Viceminister: Har De glemt Deres manerer, hr. præsident?

Trump kritiserer Londons borgmester for at have gjort "et meget dårligt job i forhold til terrorisme".

Londons borgmester, Sadiq Khan, mener, at det er uhyrligt, at præsident Donald Trump siger, at tiltagende kriminalitet i den britiske hovedstad skyldes indvandring. Foto: Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix

Londons borgmester, Sadiq Khan, mener, at det er uhyrligt, at præsident Donald Trump siger, at tiltagende kriminalitet i den britiske hovedstad skyldes indvandring. Foto: Daniel Leal-Olivas/Ritzau Scanpix

En viceminister i premierminister Theresa Mays regering har på Twitter rettet et spørgsmål til den besøgende amerikanske præsident, Donald Trump:

- Har De glemt Deres manerer, hr. præsident?

Spørgsmålet fra "juniorminister" Sam Gyimah, der har ansvar for universiteter, videnskab og forskning, kommer, efter at Trump har vakt stor opsigt med en række kontroversielle udtalelser om det politiske liv i Storbritannien.

Londons borgmester, Sadiq Khan, kaldte det tidligere fredag "uhyrligt", at Trump siger, at den tiltagende kriminalitet i den britiske hovedstad skyldes indvandring.

Udtalelsen fra Khan var en direkte kommentar til, at Trump har kritiseret borgmesteren for at have været for dårlig til at bekæmpe kriminalitet og militante angreb.

- Selve tanken, om at man kan give indvandring fra Afrika skylden, er uhyrlig, og vi bør sige ham det rent ud, når han selv gør det, siger Khan til BBC fredag.

Trump kritiserede Londons borgmester for at have gjort "et meget dårligt job i forhold til terrorisme", og han sagde, at "kriminalitet bliver bragt ind i byen".

I forbindelse med besøget i London blev præsident Trump interviewet af The Sun om blandt andet brexit.

Her siger han, at premierminister Theresa Mays brexitplan vil "dræbe" udsigterne til en handelsaftale med USA.

- Planen vil helt sikkert påvirke handlen med USA i en negativ retning, siger han.

Kritikken fra Trump kommer, efter at den britiske regering torsdag fremlagde over 104 sider med ønsker til fremtidens forhold til EU.

Den samlede hvidbog gør det klart, at briterne på en række punkter håber på et nært forhold til EU, når brexit er en realitet.

Trump, der gav interviewet til The Sun inden han forlod Bruxelles torsdag, siger også, at Europa "mister sin kultur på grund af indvandring".

Han siger videre, at han ikke føler sig velkommen i London på grund af protestaktioner, der blandt andet omfatter en gigantisk Trump-ballon over parlamentet fredag. Ballonen viser Trump som en vred baby med ble.

Mens Trump kritiserer den nuværende London-borgmester, så roser han byens tidligere borgmester Boris Johnson. Han vil ifølge Trump blive en fremragende premierminister.

Johnson er netop trådt tilbage som udenrigsminister i protest mod den siddende premierminister, Theresa May.

/ritzau/AP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden