Udland

Londons politi anholder to ETA-folk

Medlem af den baskiske separatistorganisation, der stod bag drab på 22, er nu i Scotland Yards varetægt.

Londons politi anholder to ETA-folk

Politiet i Storbritannien slog tidligt fredag til og anholdte Antonio Troitino Arranz fra den baskiske separatistorganisation ETA, som tidligere er idømt 2700 års fængsel for at dræbe 22 mennesker.

Ved aktionen, der fandt sted klokken fire om morgenen, blev også et andet medlem af ETA anholdt, Ignacio Lehrin Sanchez, der mistænkes for at opbevare sprængstof.

- Mændene er blevet ført til det centrale Londons politistation, hvor de skal forblive fængslet, oplyser Scotland Yard.

55-årige Troitino var i 1980'erne medlem af ETA's celle i Madrid, som gennemførte nogle af de blodigste angreb, som organisationen har stået bag.

Han blev anholdt i 1987 og efterfølgende idømt 2700 års fængsel for medvirken til drab på 22 mennesker. Dommen blev siden omstødt til 30 års fængsel, fordi det ikke klart fremgik af loven, hvor længe man kunne holde ham indespærret.

Han blev frigivet i april sidste år efter 24 år i fængslet. Men den spanske anklagemyndighed ankede hans løsladelse, og en uge efter afgjorde en domstol, at han ikke skulle have rabat på de 30 års fængsel.

Men på det tidspunkt var han over alle bjerge og blev først fundet i London fredag.

En af de blodigste aktioner Troitino og ETA's Madrid-afdeling stod bag var en bilbombe mod en politibus i juli 1986. 12 politifolk mistede livet og 51 blev såret.

ETA meddelte sidste år, at det opgiver den væbnede kamp, men det vil ikke efterkomme den spanske regering krav om at lade sig afvæbne.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.