Los Angeles Kings tager første NHL-titel

Med en knusende 6-1-sejr over New Jersey Devils sikrede Los Angeles Kings sig Stanley Cup-trofæet.

Los Angeles Kings tager første NHL-titel

Selv om Los Angeles Kings har eksisteret siden 1967, skulle der alligevel gå 45 år, før klubben for første gang vandt ishockeysportens mest eftertragtede trofæ.

Med en 6-1-sejr over New Jersey Devils natten til tirsdag dansk tid vandt holdet finaleserien i NHL-ligaen med 4-2 i kampe og tog dermed fusen på alle eksperterne.

Inden sæsonen var der i hvert fald ingen, der regnede med Kings. Og først i grundspillets sidste runder sikrede holdet sig den ottendeplads i Western Conference, der lige præcis gav adgang til slutspillet.

Men takket være aftalen med wingen Jeff Carter, der blev hentet til i slutningen af sæsonen, og fremragende målmandsspil af Jonathan Quick, fandt holdet formen i rette tid.

Både Jannik Hansens Vancouver Canucks og Mikkel Bødkers Phoenix Coyotes blev ekspederet ud af slutspillet, og med tre sejre i de tre første kampe i finalen mod New Jersey var Los Angeles-mandskabet snublende tæt på mesterskabet.

Devils strittede dog godt imod og sørgede med to sejre for ny spænding i serien. Den punkterede dog, da Steve Bernier smadrede Los Angeles-forsvareren Rob Scuderi alt for voldsomt ind i banen i første periode af sjette finalekamp.

Det kostede fem minutter i straffeboksen, og det udnyttede Kings til at bringe sig foran 3-0 og reelt sikre sig Stanley Cup-trofæet.

/ritzau/