Lotte Friis klar til OL-finale i rekordtid

Danske Lotte Friis svømmer sig i finalen i 400 meter fri med ny dansk rekord. Finalen svømmes søndag aften.

Lotte Friis klar til OL-finale i rekordtid

Det er i 800 meter fri, at forventningerne er størst til den danske svømmedronning Lotte Friis. Her er både folkekravet og den helt reelle forventning en stensikker dansk OL-medalje.

Men Lotte Friis viste søndag, at hun også kan gøre sig gældende på den halve distance, 400 meter fri.

Kun fire modstandere var hurtigere end Friis i løbet af de fem indledende heat, og dermed er Friis altså finaleklar.

I sin let genkendelige lyserøde badedragt lå danskeren godt med fremme heatet igennem, men hun blev presset hårdt og endte blot som nummer fire i det klart stærkeste af de indledende heat.

Tiden var der dog ikke noget i vejen med. 4.04,22 minutter lød Lotte Friis' tid, det er samtidig ny dansk rekord. Med tiden sletter hun sin egen danske rekord på distancen, den tidligere rekord var på 4.04,68 minutter, den rekord satte hun i Kina i 2011.

Lotte Friis' helt store konkurrent på 800 meter fri ventes at blive OL-værternes Rebecca Adlington, og også hun er klar til finalen på 400 meter fri.

Adlington vandt sit heat i suveræn stil i tiden 4.05,75 minutter, det rakte akkurat til den ottende og sidste finaleplads.

Bedst i indledende heat - og dermed forhåndsfavorit til finalen - er franske Camille Muffat med tiden 4.03,29 - et lille sekund bedre end danskeren.

Muffat var dog langt fra overlegen i indledende heat. Amerikaneren Allison Schmitt var blot to hundreddele langsommere end franskmanden.

Finalen i 400 meter fri svømmes søndag aften klokken 21.18 dansk tid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.