Lotte Friis på fjerdepladsen

Lotte Friis ligner en vinder på 800 meter fri

Jeanette Ottesen vendte først, men endte på sjettepladsen i 100 meter butterfly. Foto: Torben Hansen

Jeanette Ottesen vendte først, men endte på sjettepladsen i 100 meter butterfly. Foto: Torben Hansen

LONDON: Danmark kom umådeligt tæt på en medalje søndag aften, da Lotte Friis viser stormform ved legene i London.
Lotte Friis sluttede fremragende på 400 meter fri, men måtte se sig slået af britiske Rebecca Adlington på de sidste meter - Adlington bliver også den store rival på 800 meter fri senere ved legene.
Men Lotte Friis udviser fantastisk form ved allerede nu at svømme så godt, for 800 meter er favoritdistancen, og det kan meget vel ende meget ykkeligt for den danske svømmepige.

Godt af Ottesen

Jeantte Ottesen lagde forrygende ud med, men kunne ikke helt holde kadencen hele vejen til mål, da hun søndag aften var i finalen i 100 meter butterfly.

Danskeren vendte hurtigst af alle efter de første 50 meter, men på de resterende 50 meter kom resten af feltet stormende.

Amerikanske Dana Vollmer endte med at nuppe guldet i ny verdensrekordtid 55.98, hvilket var otte hundrededele hurtigere end den gamle verdensrekord. Kinesiske Ying Lu snuppede sølvet, mens Alicia Coutts fra Auastralien tog bronzemedaljen.
Jeanette Ottesen var en anelse langsommere end i semifinalen.
Brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen lagde også godt ud i sin semifinale på 100 meter bryst, hvor hun vendte på andenpladsen efter den litauiske sensation Meilutyte, der også satte ny europæisk rekord.
Rikke Møller Pedersen svømmede 1.06.82, og det er ny dansk rekord, og det rakte også til en finaleplads som sjettehurtigst - det er den fjerde finaleplads til de danske svømmere.
Senere på aftenen skal Lotte Friis svømme finale i 400 meter fri.
Flyvende sydafrikaner
Verdensrekord blev det i herrernes finale på 100 meter, hvor Cameron van der Burgh fuldførte et tronskifte af rang, da han væltede den normalt suveræne japaner Koisuke Kitajima væk som den mest dominerende brystsvømmer.
Kitajima har vundet ved de seneste to OL, men denne gang dik han end ikke medalje, mens van der Burgh var helt suveræn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.