Louis van Gaal er ny manager i United

Den 62-årige hollænder Louis van Gaal er ansat som ny manager i Manchester United på en treårig kontrakt.

Den hollandske trænerlegende Louis van Gaal er ny manager i den engelske storklub Manchester United. Det meddeler Premier League-klubben mandag eftermiddag på sin hjemmeside.

Kontrakten er treårig.

Louis van Gaal er aktuelt hollandsk landstræner, men han stopper i dette job efter sommerens VM i Brasilien, hvorefter han tiltræder i den engelske storklub.

62-årige van Gaal har gennem en længere periode været rygtet til United som ny manager, og i begyndelsen af maj udtalte han selv, at han gjorde sig forhåbninger om at få jobbet.

Det er nu en realitet, og det er Uniteds næstformand Ed Woodward særdeles tilfreds med.

- I Louis van Gaal har vi sikret os en af de mest enestående managers i spillet i dag. Han har til dato opnået mange ting i sin karriere.

- Og Old Trafford giver ham en passende arena til at skrive nye kapitler i Manchester Uniteds historie, siger Ed Woodward til klubbens hjemmeside.

Manchester United fyrede i april manager David Moyes efter en elendig første sæson, hvor United blot blev nummer syv i Premier League. Siden har Ryan Giggs stået i spidsen for holdet som spillende manager.

Det blev til fire kampe for Giggs, som nu forsætter som assistenttræner under Louis van Gaal. Derudover er også Frans Hoek og Marcel Bout ansat som hjælpetrænere i United.

Van Gaal har tidligere været træner for flere europæiske storklubber, herunder FC Barcelona, Bayern München og Ajax.

I en over 20 år lang trænerkarriere har van Gaal vundet pokaltitler og mesterskaber i tre forskellige lande, og han har også vundet Champions League, Uefa Cuppen og flere andre titler.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst