Danmark

Lover flere hænder til Skat

Siden 2005 har Skat været igennem store spareøvelser. Politikere fra begge fløje er nu klar til at ændre kurs

Arkivfoto: Erik Refner, Scanpix

Arkivfoto: Erik Refner, Scanpix

DANMARK:Partier fra både højre og venstre side i Folketinget er indstillet på politisk borgfred om en redningsplan, som skal bringe Skat ud af den historiske krise.

Det skriver Politiken fredag.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) præsenterer fredag en redegørelse om Skats omfattende problemer. Derudover kommer ministeren med sit bud på en plan for, hvordan der kan rettes op på styrelsen, som er kuldsejlet i møgsager på stribe.

Godt 3000 færre

Siden 2005 har Skat været igennem en af de største statslige spareøvelser i nyere tid. Bemandingen er skåret ned fra cirka 9500 medarbejdere til de nuværende godt 6000.

Nu er et stort flertal i Folketinget klar til sige ja til flere penge og flere hænder til det kriseramte Skat.

- Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at annullere nogle af de store fyringsrunder, der har været gennemført de seneste år, siger den radikale skatteordfører, Martin Lidegaard, til Politiken.

Samtidig er der udsigt til, at de fleste partier på Christiansborg vil lægge det politiske slagsmål til side for at løse Skats massive problemer.

Blevet udsultet

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, siger, at Venstre er parat til at levere både penge og flere medarbejdere til Skat, hvis det er det, der skal til.

SF er også klar til at styrke Skat.

- Skat er gennem 10 år blevet udsultet. Vi har ikke lyst til at pege fingre ad nogen, for vi har alle været med til at skære ned, siger SF’s skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, til Politiken.

Både skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF) og Jesper Petersen (S) er også ifølge Politiken klar til at levere mere mandskab til Skat.

Skatteminister Karsten Lauritzen har inviteret Skatteudvalget til orienteringsmøde fredag og har også inviteret til pressemøde klokken 11.30, hvor han præsenterer sin redegørelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst