EMNER

Ludoman-center bestormes af unge spillere

Stor stigning af ludomaner blandt de helt unge

DANMARK:Antallet af henvendelser fra unge under 25 år på Nordens største behandlingssted for ludomaner er eksploderet. Ludomani skal forebygges allerede hos børn i 10-års-alderen, siger forskningsleder til Fagbladet 3F.

Center for Ludomani har oplevet en sand eksplosion af henvendelser fra unge, der er ramt af spillelidenskab. En fjerdedel af centerets klienter er under 25 år, og det er en stigning på 350 procent fra 2009 til 2013, og stigningen fortsætter

- I 2013 havde vi 689 ludomaner i behandling, og det vil stige i 2014, siger centerleder og psykolog Michael Bay Jørsel.

Han oplyser, at spilafhængighed på nettet er vokset voldsomt.

- I 2001 havde vi 2,1 procent, der kun spillede på nettet. I 2013 var det 48 procent. Det er ikke overraskende. Du kan spille på nettet når som helst og hvor som helst, og vi bliver bombarderet med reklamer, siger Michael Bay Jørsel.

På Forskningsklinikken for Ludomani under Aarhus Universitetshospital, der behandler og forsker i ludomani understreger forskningsleder Jakob Linnet, at forebyggelse mod ludomani skal sættes ind i folkeskolen alderen og fortsætte på ungdomsuddannelserne.

- Dem, der senere bliver ludomaner, starter tidligt - helt ned til 10 års alderen. De har en sårbar alder og er sårbare overfor reklamer og troen på, at de kan tjene penge på spil. Der skal sættes ind med oplysning om spil og de problemer, der er forbundet med dem, siger Jakob Linnet til Fagbladet 3F.

I januar 2014 udmøntede Sundhedsministeriet to puljer på i alt 29,9 mio. kroner til seks institutioner, som arbejder med forebyggelse og behandling af ludomani.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.