Lufthavn hårdt ramt af strejke

Markant nedgang i Aalborg Lufthavn på grund af Norwegian-konflikt

Strejken i Norwegian kostede cirka 12.000 passagerer på Aalborg Lufthavns regnskab.Foto: Aalborg Lufthavn

Strejken i Norwegian kostede cirka 12.000 passagerer på Aalborg Lufthavns regnskab.Foto: Aalborg Lufthavn

AALBORG:Den 11 dage lange strejke blandt Norwegians personale sætter sine tydelige aftryk på Aalborg Lufthavns passagertal for marts.

- - Vi har været relativt hårdt ramt af Norwegians strejke, og det ses tydeligt i tallene for denne måned. Strejken kan dog ikke tilskrives hele tilbagegangen på indenrigstrafikken, erkender lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

I alt fløj 82.491 passagerer mellem Aalborg og København, hvilket er 15.957 færre end i marts 2014. Heraf kan de cirka 12.000 tilskrives konflikten i Norwegian.

De positive nyheder i marts er gode tal for udenrigstrafikken samt ikke mindst Lufthansas start i Aalborg Lufthavn.

Udenrigstrafikken tegner sig således for en fremgang på hele 30,3 procent, i det 26.878 passagerer rejste til og fra lufthavnen i marts.

- Vores netværksselskaber i form af KLM, Turkish Airline og SAS performer rigtigt godt og bliver nu udvidet med Lufthansa, hvorfor vi ret optimistiske omkring udenrigstrafikken, siger Søren Svendsen.

Chartertrafikken er gået tilbage med 18,2 procent til 11.529 i forhold til samme måned sidste år, og det hænger ifølge Søren Svendsen sammen med sæsonudsving, nærmere bestemt overgangen fra vinter til sommerprogram,

I forhold til marts 2014, hvor der fløj 117.213 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn, fløj det i marts i år til 104.941 passagerer, hvilket er en tilbagegang på 10,5 procent.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.