Lufthavn kan lukrere på hurtigere tog

Lufthavnen i Aalborg bliver mindst berørt af nye togtider

Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

AALBORG:Regeringens planer om at korte transporttiden mellem Aalborg og København fra fire timer og 21 minutter til tre timer får en positiv modtagelse hos Aalborg Lufthavn, som forudser, at det endog kan blive til den nordjyske lufthavns fordel.

- Vi er nok den lufthavn i Jylland, som vil blive mindst berørt af, at der kommer hurtigere tog, mener Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

Først og fremmest stiller han spørgsmål ved, hvor mange indenrigs-passagerer togtrafikken kan hente fra Aalborg Lufthavn.

Prisen er afgørende

Selv om det vil tage tre timer med tog til hovedstaden, så er den rene flyvetid stadig på 45 minutter.

- Samtidig er det forholdsvis dyrt at køre med tog i dag, og vi kender endnu ikke prisen på de nye togbilletter. Men selvfølgelig vil vi miste indenrigs-passagerer, hvis prisen er den rette, siger Søren Svendsen.

Men andre jyske lufthavne vil blive hårdere ramt, og det kan betyde, at flere udenrigs-passagerer vil søge til Aalborg.

Hurtigere fra Aarhus til Aalborg

Særligt Tirstrup Lufthavn ved Aarhus vil kunne mærke nedgang i antallet af kunder, hvis togrejsen Aarhus-København bringes ned på to timer, mener Søren Svendsen.

- Samtidig vil det kun tage en time at køre med tog fra Aarhus til Aalborg, og derfor kan vi få flere passagerer til flyture ud af landet, siger direktøren.

- Særligt hvis man forlænger det nuværende skinnenet med to kilometer, så der også bliver togforbindelse til Aalborg Lufthavn, tilføjer han.

28 milliarder afsat

Regeringen vil afsætte 28 milliarder kroner til en togfond, som vil betyde hurtigere tog og en elektrificering af tognettet fra København til Frederikshavn senest i 2025.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.