Lufthavnen på jagt efter ny London-rute

Lufthavn i dialog med flyselskab om at starte en konkurrent til Norwegians ruteflyvninger til Gatwick

Den karakteristiske gule hale på Monarch Airlines fly kan måske en gang i fremtiden ses i Aalborg Lufthavn.

Den karakteristiske gule hale på Monarch Airlines fly kan måske en gang i fremtiden ses i Aalborg Lufthavn.

AALBORG:Aalborg Lufthavn er på jagt efter endnu en operatør på ruten Aalborg - London. Det fortæller rejsemediet Check-In.dk.

Lufthavnen er i dialog med et britiske lavprisflyselskab Monarch Airlines , der netop har annonceret tre ruter fra Stockholm til Storbritannien.

I Aalborg Lufthavn har man bemærket Monarchs planer for Skandinavien, og lufthavnen har et ønske om en fremtidig Monarch-rute, hvis det kan lykkes at overbevise briterne om potentialet. For øjeblikket er Norwegian ene på ruten med to ugentlige afgange til Gatwick, hvor selskabet sidste år transporterede 32.411 passagerer.

- Vi er i dialog med Monarch Airlines og i øvrigt og andre flyselskaber. Vi vil gerne have en Monarch-rute til London, da vi ved, at der er et langt større potentiale end den kapacitet, som vi har i dag.Vi vurderer, at der er et årligt potentiale på flere end 110.000 passagerer, siger direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn til Check-In.dk.

Aalborg Lufthavn har tidligere haft et samarbejde med Monarch Airlines, da det britiske flyselskab for nogle år siden gennemførte flyvninger på seriecharter med rejsearrangøren Comefly til Fort Myers i Florida. Dengang havde Aalborg Lufthavn besøg af store Airbus A330-fly, men hvis en rute til London-Luton bliver en realitet, vil der være tale om Airbus A320-fly med 174 sæder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.