- Luk plejehjem i nord

- Luk centeret i V. Hjermitslev og få sikker besparelse, siger SF og S

V. Hjermitslev Plejecenter rummer 20 boliger, hvoraf fem er ledige. S og SF vil lukke centeret 1. juni. Arkivfoto: Martin Damgård

V. Hjermitslev Plejecenter rummer 20 boliger, hvoraf fem er ledige. S og SF vil lukke centeret 1. juni. Arkivfoto: Martin Damgård

JAMMERBUGT:Det er en meget usikker besparelse at forsøge at motivere plejekrævende ældre til at flytte på plejehjem.

Det fastslår Mads Guldhammer, SF-medlem af socialudvalget, i en kommentar til gårsdagens artikel om at V og UP nu vil opgive holdningen "længst muligt i eget hjem" for at spare 2,4 mio. kr. og udnytte ledige pladser i centrene bedre.

- Vi står med et sparekrav på fem mio. kr. i socialudvalget, og det er altså fugle på taget, når den borgerlige fløj tror, at vi kan hente så meget ved at forsøge at flytte plejekrævende borgere på plejehjem, siger han.

- Når ombygningen af Pandrup Plejecenter er færdig, har vi 25 ledige plejeboliger i den nordlige del af kommunen. Det er alt for dyrt med alle de tomme boliger, fastslår han.

- Derfor er det en bedre løsning at lukke plejecenteret i V. Hjermitslev, hvor der nu er fem ledige pladser, forklarer Mads Guldhammer.

- Det vil spare kommunen for en udgift på 2,5 mio. kr. Desuden ved vi, Udlændingestyrelsen er interesseret i at overtage bygningen som en del af asylcenteret i Tranum, oplyser han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.