Voldtægt

Lukkede døre i retssag om voldtægt og grov mishandling

44-årig mand fra Pandrup-området er anklaget for overgreb mod eks-samlever og børn

Arkivfoto:Bente Poder

Arkivfoto:Bente Poder

HJØRRING:Bekendte til den tiltalte, et par jurastuderende samt to civilklædte betjente udgjorde tilhørerrækken i Retten i Hjørring, da sagen mod en 44-årig mand fra Pandrup startede tirsdag klokken 9.

Den 44-årige er tiltalt for i en periode på elleve år frem til november 2013 at have udsat sin nu tidligere samlever for meget grove seksuelle overgreb.

Manden er tiltalt for voldtægt, blufærdighedskrænkelse og have tvunget sig til andet seksuelt forhold end samleje med sin samlever samt for at have involveret parrets hund i en form for seksuelt samvær. Manden har siddet varetægtsfængslet siden 23. januar.

Sparket og slået

Desuden er manden anklaget for flere gange om ugen og til tider dagligt i en periode over 11 år at have været voldelig over for sin samlever, mens børnene så på.

De tre børn i alderen fire, 11 og 14 år gik ifølge anklageskriftet heller ikke fri, men blev udsat for farens slag og spark med sikkerhedssko og blev slået på med skruetrækker, svensknøgle, hammer og pinde på kroppen og i hovedet. Der blev også kastet brændestykker efter dem.

Endelig er den 44-årige mand tiltalt for med vold at have truet en person til at tørre mandens afføring op.

Personlige forhold

Den tiltaltes advokat begærede dørene lukkede under hensyn til de personlige forhold, der kan komme frem, når den tiltalte skal afgive forklaring.

Offerets - den tidligere samlever - bistandsadvokat tiltrådte denne begæring, og dommer Merete Strøm valgte at følge advokaternes begæring.

Derfor blev det heller ikke oplyst, hvordan den tiltalte stiller sig til hele sagen. I forbindelse med varetægtsfængslingen nægtede manden sig skyldig i alle anklager.

Der er afsat to dage til retssagen, der ventes afsluttet onsdag eftermiddag.