EMNER

Lukning af tv-signal meldt til politiet

Gistrup Antenneforening har nu meldt Nørre Tranders Antenneforening til politiet for at lukke for tv-signalet til byen.

1600 husstande i Gistrup kommer ikke til at se nytårstv i dag. Tv-signalet er nemlig blevet slukket som følge af en bitter strid.

1600 husstande i Gistrup kommer ikke til at se nytårstv i dag. Tv-signalet er nemlig blevet slukket som følge af en bitter strid.

Godt 1600 husstande i Gistrup har haft sort skærm siden fredag middag, da Nørre Tranders Antenneforening slukkede for tv-signalet til byen. Nu har Gistrup Antenneforening så taget skridt til at indlede en retssag mod Nørre Tranders Antenneforening, ligesom Gistrup Antenneforening fredag sendte en politianmeldelse for brud på blandt andet loven om forsyningssikkerhed. - Det er en principiel sag. Ingen havde forestillet sig, at sådan noget her kunne ske, siger formand for Gistrup Antenneforening Asta Fog Larsen, der endnu ikke ved, hvornår politi og advokater går videre med sagen. - Men jeg håber, det sker snart. Der er jo folk, der ikke kan passe deres arbejde, hvis ikke de har adgang til internet, påpeger hun Striden mellem antenneforeningerne i Gistrup og Nørretranders drejer sig kort fortalt om ejerretten til kabelstrukturen i Gistrup. Gistrup råder selv over selve kabelnettet, men hovedpulsåren mellem Frederik Bajersvej og Alfred Nobels vej er NTAs. Indtil striden er løst må borgerne i Gistrup altså undvære ikke bare tv, men også radio, internet og IP-telefoni.