Lukningen af Brombærhaven udskudt

Nyt flertal i Thisted Kommunalbestyrelse omgør beslutning fra november

Et flertal i kommunalbestyrelsen har ”levetidsforlænget” Brombærhavne fra til 1. oktober.Foto: Diana Holm <i>Foto: Diana Holm</i>

Et flertal i kommunalbestyrelsen har ”levetidsforlænget” Brombærhavne fra til 1. oktober.Foto: Diana Holm Foto: Diana Holm

THISTED:- Lad os side 1. oktober, så har udvalget en bagkant at arbejde efter.

Bemærkningen kom fra venstres Peter Larsen for at imødegå kritik fra både socialdemokrater og Enhedslisten af fremgangsmåde med at fremsætte et ændringsforslag om at udskyde lukningen af Brombærhaven i Thisted. Dels løs der kritik af, at forslaget var fremsat uden at have været genstand for udvalgsbehandling, dels at det ikke klar fremgik, hvor langt ud i fremtiden lukningen af institutionen var udskudt.

Børnehaven skulle være lukket med udgangen af marts, men Peter Larsens forslag om at udskyde datoen blev vedtaget med 14 stemmer leveret af Venstre og Dansk Folkeparti. Socialdemokrater, de konservative og Enhedslisten stemte for at fastholde lukningen af Brombærhaven til udgangen af marts, som et flertal i kommunalbestyrelsen besluttede i november 2014.

Beslutningen om at udskyde lukningen viste, at Dansk Folkeparti kan flyttes i forhold til den flertalsbeslutning, partiet selv stod bag 25. november sidste år, da partiet lagde stemmer til det flertal, der traf beslutning om at lukke institutionen med udgangen af marts i år.

Hvor Peter Larsen argumenterede for at udskyde lukningen blandt andet ud fra hensynet til at sikre institutionens børn den bedst mulige overgang til en ny institution og gøre det muligt at flytte dem direkte fra den eksisterende institution til en ny, havde både Ulla Vestergaard (S) og Jens Kr. Yde og Poul Hvass Hansen, begge K, en andet syn på den sag.

- Lukningen er varslet og der er anvist nye arbejdssteder for personalet og pasningssteder til børnene. Ved at udsætte processen skaber vi ny usikkerhed for børn, forældre og personale, sagde Ulla Vestergaard, mens Poul Hvass Hansen (K) bemærkede, at selv om lukningen af Brombærhaven udsættes, er institutionen tom fra 1. april.

- Jeg er ikke enig med de beslutninger, der er truffet på dagpasningsområdet, og jeg forstår, at Brombærhaven straffes hårdt. Men derfra og til at ændre en flertalsbeslutning fra kommunalbestyrelsen, der er for langt ude, sagde Jens Kr. Yde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nu har Gravenshoved-eleverne fået deres undskyldning
Luk