Luksusbutikker på Strøget udsat for svindel med kreditkort

Luksusbutikker på Strøget i København er blevet udsat for en bande af internationale kreditkortsvindlere.

Kreditkort Foto: Free/Www.colourbox.com

Kreditkort Foto: Free/Www.colourbox.com

Europol har optrevlet en international kriminel gruppe, der på tværs af landegrænser i Europa og Asien står bag fremstilling af forfalskede kreditkort.

105 personer er anholdt i den komplekse sag. Banden har også huseret i Danmark, oplyser den europæiske politimyndighed i Haag i en pressemeddelelse.

Gruppen har ifølge politiet haft sit udspring i Malaysia med forgreninger til 14 europæiske lande.

Der er fremstillet falske kreditkort af høj kvalitet. De er siden brugt til at købe luksusvarer for, især i forretninger der sælger elektronik, samt i blandt andet tax-free-butikker i lufthavne.

Men banden har også været aktiv i luksusbutikker på Strøget i København.

Vicepolitiinspektør Claus Birkelyng fra Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet oplyser, at politiet ikke har ikke set danskere blandt gerningsmændene. Til gengæld er danske forretningsdrivende altså blandt ofrene.

Claus Birkelyng har kendskab til 2-3 sager i København, der involverer de omtalte tilrejsende udenlandske kreditkortsvindlere.

- Der er tale om såkaldte one-day-shoppere, som flyver ind til Danmark med lavprisselskaber og i løbet af måske en enkelt dag powershopper luksusvarer på Strøget med de forfalskede kreditkort.

- Det kan være ure, tasker og andre luksusvarer, som man køber, hvorefter man skynder sig at forlade landet, inden det bliver opdaget.

Ifølge Claus Birkelyng er det magnetsporet på kreditkortene, der er blevet forfalsket.

Europol vurderer, at der er svindlet for 37,5 millioner kroner.

- Hovedparten af forbrydelserne med betalingskort har en international dimension set i lyset af de mistænktes nationalitet og de steder, hvor kortene er blevet anskaffet og anvendt, siger Wil van Gemert, Europols vicedirektør for operationen.

- Kun gennem en koordineret indsats mellem industrien og ordensmagten på globalt plan kan vi med succes afsløre og bringe de kriminelle netværk, der står bag svindel i dette omfang, til ansvar, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.