Lundbeck har tabt fem milliarder på ni måneder

Medicinalvirksomheden hæver forventningerne til 2015 efter nyt milliardunderskud.

Medicinalvirksomheden Lundbeck må endnu engang fremlægge et regnskab med røde tal i milliardklassen på bundlinjen.

Selskabet, der blandt andet producerer medicin mod angst og depression, havde i årets tredje kvartal et minus på 1,2 milliarder kroner.

I samme periode sidste år havde selskabet et spinkelt overskud på fem millioner kroner.

Underskuddet var ikke det første fra Lundbeck i år, og selskabet har nu sammenlagt tabt 5,2 milliarder kroner i årets første ni måneder.

- Det er en interessant periode, Lundbeck går igennem med stærk vækst for vores nye produkter og på det vigtige amerikanske marked, erklærer den nytilkomne topchef Kåre Schultz i regnskabet.

I forbindelse med selskabets halvårsregnskab i august fremlagde han en plan, der skal vende udviklingen i selskabet ved blandt andet at reducere omkostningerne med tre milliarder om året fra 2017.

- Samtidig ser vi en hastig forringelse af vores europæiske forretning som følge af konkurrence fra kopier og timingen af markedsadgangen. I det lys er jeg tilfreds med forretningen og fremskridtene i vores restruktureringsprogram, tilføjer topchefen.

Grundet restruktureringen er Lundbecks fokus ikke rettet mod bundlinjen, og derfor kan virksomheden, trods de voldsomme minusser, løfte sine forventninger.

Selskabet forventer en omsætning på cirka 14 milliarder kroner, men driftsoverskuddet fra den såkaldte kerneforretning ventes at blive omkring 700 millioner kroner, hvor målet tidligere lød på 500 millioner kroner.

Også forventningen til det rapporterede driftsresultat hæves et smule, så underskuddet nu ventes at blive cirka 6,8 milliarder kroner mod tidligere 7 milliarder.

I årets første ni måneder havde Lundbeck et driftsunderskud på 6,4 milliarder kroner.

Ved fondsbørsen åbning stiger Lundbeck-aktien 7,9 procent som følge af regnskabet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.