Lundbeck lancerer alkoholpille i Danmark

Lundbecks pille mod alkoholafhængighed får sin debut på det danske marked mandag.

Lundbeck lancerer alkoholpille i Danmark

Spis en pille og nedsæt dit alkoholforbrug.

Medicinalselskabet Lundbeck lancerer mandag sin nye alkoholpille, Selincro, på det danske marked. Dermed er produktet nu tilgængeligt for patienter med alkoholafhængighed i Danmark.

Selincro gør det muligt for alkoholikere uden fysiske abstinenser at reducere deres alkoholforbrug og kræver ikke, at patienten med det samme holder sig helt og aldeles fra de våde varer. Alkoholpillen er den første af sin slags på markedet.

- Det har store menneskelige og økonomiske omkostninger, at en meget stor gruppe alkoholafhængige patienter ikke behandles, siger Ole Chrintz, der er vicekoncerndirektør for Internationale Markeder og Europa hos Lundbeck, i en fondsbørsmeddelelse.

- Vi har set frem til at gøre Selincro tilgængeligt for danske patienter, og vi er stolte over at kunne introducere et nyt behandlingskoncept, der giver nye muligheder for behandling af alkoholafhængige patienter, lyder det fra direktøren.

Forskningsstudier har vist, at Selincro har reduceret alkoholforbruget med 61 procent efter et halvt års behandling. For patienterne i studiet svarede det til omkring en flaske vin dagligt.

Alkoholpillen kan benyttes af personer, som har et alkoholforbrug på mere end fem og tre genstande om dagen for henholdsvis mænd og kvinder.

Ifølge Lundbeck koster alkoholmisbrug samfundet cirka 10 milliarder kroner årligt. Mere end 95 procent af den nuværende medicinske behandling foregår med Antabus.

Dansk Industri tildelte for nylig Lundbeck Dansk Industris Produktpris for det ny lægemiddel, som allerede er lanceret i 15 andre europæiske lande.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst