Lunt vejr i 2013: Boligejerne sparer på fjernvarmen

Gode nyheder på vej fra det lokale fjernvarmeværk

Arkivfoto <i>Foto: Peter Mørk</i>

Arkivfoto Foto: Peter Mørk

HELE LANDET: Har julen været dyr i år så burde der være lune nyheder at hente fra det lokale fjernvarmeværk.

Det tegner til, at 2013 er cirka otte pct. varmere end et normalår. Et normalår har 3112 såkaldte graddage, mens der i 2013 ser ud til at blive ca. 2870 og det betyder en kontant besparelse for de fleste, oplyser Dansk Fjernvarme.

- I gennemsnit vil beparelsen ligge på omkring 650 kroner, siger pressechef i Dansk Fjernvarme, Torben Øllegaard Sørensen til DR Sjælland.

Set på graddage fordelt på de enkelte måneder, så er der kun en enkelt måned, der var decideret kold, og var marts, som faktisk var den koldeste måned de seneste tre år, oplyser Dansk Fjervarme.

Har sparet 5000 kr.

Også Holbæk Forsyning har regnet på tallene og her forventer direktør Susan Münster, at fjernvarmebrugerne har sparet omkring 500 kroner i forhold til et normalår.

- Folk kan selv gøre en del for at spare på varmen og dermed spare energi. Du kan f.eks sørge for at alle termostater på radiatorerne står på det samme, typisk på 3, som vil betyde 21 grader. Står de enkelte radiatorer forskelligt, så vil den, der står højest forsøge at kompensere for den der står lavest. Dermed bruger man for meget energi, siger Torben Øllegaard Sørensen til DR Sjælland.

Husk at lufte ud

En anden idé er at lufte ud dagligt, 5-10 minutter med vinduerne på fuld gab - men med slukkede radiatorer. Derved skifter man den fugtige luft inde fra huset ud med tør luft udefra. Tør luft kræver mindre energi at varme op end fugtig luft. Og dermed sparer man også energi og husets indeklima bedres i øvrigt også, så man undgår skimmelsvamp.

Der er godt 1.6 mio. husstande, der har fjernvarme og det er 63 pct. af alle boliger i Danmark.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.