Lydavisen går ind

Selvom handicaprådet i Hjørring Kommune ikke blev hørt ved beslutning om at nedlægge Lydavisen til blinde, så udkommer den nu for sidste gang.

I mere end 30 år har ansatte ved Hjørring Kommune udvalgt og indtalt Lydavisen. Nu er det slut. Arkivfoto: Hans Ravn

I mere end 30 år har ansatte ved Hjørring Kommune udvalgt og indtalt Lydavisen. Nu er det slut. Arkivfoto: Hans Ravn

HJØRRING:I disse dage indtales lydavisen til blinde og svagtseende i Hjørring Kommune for sidste gang. Men muligvis genoptages den igen, hvis handicaprådet kommer med et høringssvar, der kan overbevise politikerne.

Lydavisen nedlægges i forbindelse med årets budgetforhandlinger, hvor byrådets politikere besluttede sig for at spare 80.000 kr. på at fremstille og indtale lydavisen, som sendes ud til omkring 100 dårligt seende.

Imidlertid har nogle af de svagtseende nu gjort opmærksom på, at man ikke er blevet hørt i forbindelse med nedlæggelsen. Det er en regel, at handicaprådet i Hjørring Kommune skal høres ved beslutninger, som kan påvirke handicappedes hverdag.

Hjørring Kommune har beklaget, at der er sket en fejl i forbindelse proceduren med budgetlægningen og lyd-avisen.

Kommunens jurister har undersøgt, om det manglende høringssvar fra handicaprådet kunne have en opsættende virkning, men konklusionen er, at det manglende høringssvar ikke gør beslutningen ugyldig.

Lydavisen hører under fritids- og kulturudvalget, og kommunaldirektør Tommy Christiansen vil anbefale udvalgets medlemmer at bede handicaprådet om et høringssvar:

- På baggrund af det svar, kan udvalget beslutte, om de vil kigge på beslutningen igen. Derudover får vi retningslinjerne for høring genopfrisket, så vi forhåbentligt undgår at lave den samme fejl igen.

Tommy Christiansen oplyser, at der har været dialog med frivillige om at overtage ordningen, som i dag udføres af ansatte på Hjørring Bibliotekerne. Men ingen frivillige har endnu ønsket at gøre det.

Kommunen vil også udarbejde en vejledning til, hvor på nettet man kan få oplæst de oplysninger, som man ellers har fået via lydavisen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.