Vikingetid

Lyden af vild viking

Børn kan lære at slås som en viking og lyde vilde og blodige på årets vikingemarked i Hobro.

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Andreas Gundesen er ved at håndtatovere Jens Hansen. Der er ikke fundet vikingemumier med bevis på, at de var tatoverede, men i et arabisk skrift blev vikingerne beskrevet som "dekorerede fra neglerødder til ankler", fortæller tatovøren. Foto: Torben Hansen

På weekendens vikingemarked i Hobro kan børnene blandt andet få kamptræning hos de vestjyske vikinger fra gruppen Nidhug. Og det gælder først og fremmest om at lyde farlig, fik de indprentet. På slagmarken skal fjenderne gerne blive bange for én, helst så de løber deres vej. Og så skal der brøles igennem med masser af grrrrh og hrrrrh, så man både kan høre det og smage det i luften! Det gode lørdagsvejr fik masser af folk til at opsøge markedet, som fortsætter søndag på Sildehagen med 50 boder og rygende livlig aktivitet. Blandt andet kan man opleve islænderheste, smede, tatovør, vikingemad, bueskytter, slavehandel, falkonér, kampshow og lege og skjaldefortællinger. Læs mere i NORDJYSKE Stiftstidende søndag.