Lygterne blev tjekket

Cykellygter blev kontrolleret i morgenmørket ved Hjallerup Skole

Landbetjent Møller Christensen og skoleleder Hans Jørgen Bæk kontrollerer midt i snefoget et par elevers cykellygter. De viste sig at være i fineste orden.Foto: Ole Torp

Landbetjent Møller Christensen og skoleleder Hans Jørgen Bæk kontrollerer midt i snefoget et par elevers cykellygter. De viste sig at være i fineste orden.Foto: Ole Torp

HJALLERUP:I denne mørke tid er det både sikkert og nyttigt at have sit lys på cyklen i orden. Det gælder ikke mindst, når skoleelever kører til skole om morgenen, og når de skal hjem fra fritidsaktiviteter om eftermiddagen.

Derfor holder politiet med mellemrum kontroller, hvor de møder flere op ved skolerne, så alle cyklende til skole kan blive kontrolleret.

Det gælder også ved Hjallerup Skole. Landbetjent Møller Christensen og personale fra politiet i Brønderslev stod ved indkørslerne til skoleområdet og standsede de cyklister, som kom forbi.

- Langt størsteparten havde det rette lys på cyklen, men enkelte fik en påmindelse om, at lyset ikke var godt nok, og de fik ved samme lejlighed et brev med hjem til forældrene med påbud om at få det rettet. En voksen cyklist og tre elever, som var over 15 år, manglede lys på cyklen, og de får en bøde, fortæller Møller Christensen.

- Vi kunne også konstatere, at i forhold til sidste gang, vi foretog en sådan kontrol, så er kvaliteten af lyset på cyklerne blevet bedre. Man skal blot huske på bestemmelserne, som siger, at lyset skal kunne ses 300 meter væk, og at blinkende lys skal være fastgjort på cyklen og ikke hænge og dingle, tilføjer landbetjenten, som i øvrigt opfordrer forældrene til med mellemrum at kontrollere, at lyset er i orden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.