Lykketoft skal afgøre om DF-annonce gik over stregen

Folketingets præsidium skal trække grænsen for, hvad der må røbes om statsborgerskabsansøgere.

Lykketoft skal afgøre om DF-annonce gik over stregen

Det bliver op til Folketingets formand, Mogens Lykketoft, og resten af præsidiet at trække grænsen for, hvad medlemmerne af indfødsretsudvalget kan røbe af fortrolige oplysninger om statsborgerskabsansøgere.

Venstre og Dansk Folkeparti er blevet kritiseret for at afsløre, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) fraråder, at én af de 685 ansøgere på forårets lovforslag får statsborgerskab.

Derfor vil indfødsretsudvalget bede formanden afgøre, om de to partier gik over grænsen, skriver Information.

Formanden for indfødsretsudvalget, Christian Langballe (DF), afviser, at det er tilfældet:

- Jeg ved godt, at det er et fortroligt dokument. Men jeg vil samtidig kæmpe for, at vi kan sige det i folketingssalen, for der har altid været vide rammer, da det netop er statsborgerskab, vi tildeler. Handel og vandel skal kunne drøftes, siger han til Information.

Dansk Folkeparti vakte tidligere på ugen opsigt, da partiet indrykkede en annonce i flere dagblade med navnene på de kommende nye danskere og overskriften: "Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed".

Selv om også Venstre har kritiseret annoncen for at tage alle de 685 ansøgere "som gidsler", er det kommet frem, at partiets egen indfødsretsordfører, Jan E. Jørgensen, var den første til at mistænkeliggøre dem.

Da Folketinget den 25. april førstebehandlede lovforslaget skrev Jan E. Jørgensen på Twitter:

"I dag giver folketinget dansk statsborgerskab til en statsløs, som PET advarer imod. Regeringen kan ikke se problemet".

Jan E. Jørgensen forsvarer sig med, at han "sætter fingeren på et principielt problem".

Men Enhedslistens indfødsretsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, mener, at kollegaen har videregivet oplysninger af "særlig fortrolig karakter".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.